Предимства на акумулаторните уреди при професионална употреба

Професионалистите работят с удоволствие с акумулаторните уреди STIHL, тъй като те имат много предимства. Представяме Ви най-важните от тях.

С помощта на акумулаторен моторен трион професионалист на STIHL на носещата конструкция на покрив реже дървена греда, на заден фон работи друг работник с акумулаторен моторен трион

Общ преглед: Предимства на акумулаторните уреди 

 • Много предимства на акумулаторните батерии AP, например интегриране в STIHL Connected, индикация за нивото на зареждане или възможност за използване при дъжд 
 • Предимства за служителите, между другото с ергономичен дизайн и лесен процес на стартиране
 • За фирмите най-често с по-ниски експлоатационни разходи при висока производителност  
 • Тиха работа без отпадъчни газове в частни градини, училища и жилищни комплекси  
 • Гъвкаво зареждане на акумулаторния парк чрез иновативни решения за зареждане, като например зарядното устройство с няколко слота или bottTainer 

Общи предимства на акумулаторните уреди 

Акумулаторните уреди STIHL предлагат много предимства в поддръжката на градината, ландшафта и дърветата, а също и при комунални дейности – както за служителите и фирмите, така и за клиентите. Те позволяват ефективна работа без отделяне на отпадъчни газове. Освен това те са тихи, мощни и се отличават с дълъг експлоатационен живот. 

Системата AP на STIHL за професионална употреба обхваща широк спектър от акумулаторни уреди от различни категории, които имат особено гъвкаво приложение благодарение на мощните литиево-йонни батерии и на акумулаторните батерии, които се носят на гърба. Доказано качество от STIHL, най-високи стандарти за безопасност, широк асортимент от принадлежности с включено интелигентно управление на енергията и зареждането.

Предимства на литиево-йонните акумулаторни батерии STIHL

Във всички акумулаторни уреди на STIHL се използват литиево-йонни батерии – и това има много предимства:

 

 • Дълъг експлоатационен живот  
 • Без Memory ефект
 • Ниско тегло 
 • Ниско саморазреждане

 

Към специалните предимства на акумулаторните батерии AP спадат:  

 

 • Лесно свързване в STIHL Connected чрез интегриран Bluetooth интерфейс при AP 300 S и AP 500S
 • Индикатор за нивото на зареждане с четири зелени светодиода 
 • Възможно използване при дъжд

 

Предимства на акумулаторните уреди при употребата им

Мощните професионални акумулаторни уреди трябва да изпълняват различни изисквания в зависимост от сферата на дейност и имат различни предимства в конкретните области на приложение.

Мъж предава на колегата си акумулаторна батерия STIHL, двамата се намират зад товарната платформа на автомобил, наред с другото, върху нея са bottTainer и акумулаторен моторен трион STIHL, както и други уреди

За работата в частни градини се изисква голям машинен парк.

Частни градини

За работата с акумулаторни уреди в частни градини е необходим голям машинен парк. Цялата продуктова гама, която е необходима, може да се обслужва с AP системата. Обикновено на уред е необходимо кратко време за употреба, така че продължителността на работа на батериите е повече от достатъчна. 

При използване в частни градини преобладават предимствата на лесно управляемите, гъвкави акумулаторни уреди спрямо бензиновите уреди, тъй като те могат да се използват без да причиняват безпокойство от шум или миризма от отработени газове.

Открийте акумулаторните уреди за частни градини

Мъж с лични предпазни средства използва акумулаторен моторен трион STIHL, за да нареже дърво в парк

Мощните акумулаторни моторни триони са подходящи за поддръжка на дървета.

Поддръжка на дървета 

За поддръжката на дървета в частни и обществени пространства са необходими леки, гъвкаво приложими уреди, които могат да се управляват тихо и без отработени газове. Удобните акумулаторни уреди показват силните си страни особено при подрязване. Процесът на стартиране без стартово въже протича значително по-бързо и лесно в сравнение с традиционните бензинови уреди.

Мъж в работното оборудване отстранява листа от паркинг с помощта на акумулаторен уред за издухване на листа

С акумулаторните уреди за издухване на листа може да се отстранява шума без емисии.

Обществени пространства и по-големи частни градини

Градинската поддръжка за луксозни частни имоти, банки и фондации, на гробищни паркове, в жилищни комплекси, жилищни паркове и училища поставя някои взискателни изисквания. Тук специално се изисква тиха работа без отработени газове и неприятна миризма.  

Когато става въпрос за защита от шум и емисии, тук акумулаторните уреди показват силните си страни спрямо бензиновите уреди – както за клиентите, така и за всички хора, които се намират в работната среда.

Акумулаторни уреди за поддръжка на обществени терени

Гъвкава и мощна: Акумулаторната технология на STIHL

Мощната акумулаторна технология на STIHL за професионалисти предоставя дълга продължителност на работа, както и интелигентно управление на енергията и зареждането. С нея можете ефективно да изпълнявате задачи при поддръжката на ландшафта, градината и дърветата, както и при комунални дейности. Някои професионални акумулаторни батерии и акумулаторни уреди се произвеждат също в Германия.

Продължителност на работа на професионалните батерии 

В следващата таблица е представена продължителността на работа на професионалните батерии в мерната единица "до ... минути"1 за моторните триони, за да можете да добиете бързо обща представа. Стойностите за всички останали професионални продукти ще намерите в нашия обзор: Продължителност на работа и на зареждане (Работна продължителност)

  AP 200
(187 Wh акумулаторна енергия2)
AP 300
(227 Wh акумулаторна енергия2)
AP 300 S
(281 Wh акумулаторна енергия2)
AP 500 S
(337 Wh акумулаторна енергия2)
MSA 160 C–B 42 мин.3 50 мин. 62 мин. 74 мин.
MSA 161 T 42 мин.3 50 мин.3 62 мин. 74 мин.
MSA 200 C–B 35 мин.4 40 мин.3 50 мин. 60 мин.
MSA 220 C–B 32 мин.4 37 мин.4 40 мин.3 48 мин.
MSA 220 T / MSA 220 TC–O 16 мин.4 25 мин.4 29 мин.3 34 мин.
MSA 300 / MSA 300 C–O - - - 20 – 44 мин.

Посочените данни за продължителност на работа за едно зареждане на батерията и производителност на единица площ са приблизителни и могат да зависят от употребата на уреда и нарязания материал. 
2 Енергоресурс съгласно спецификация на производителя на клетките. За удължаване на експлоатационния живот наличният енергоресурс при употреба е по-малък. 
Препоръчителна гарнитура
Намалена мощност на уреда

Моля, обърнете внимание: Посочените данни за продължителност на работа за едно зареждане на батерията са ориентировъчни и могат да варират според употребата на уреда и нарязания материал.

AP 500 S 

Със своята иновативна ламелна технология акумулаторната батерия AP 500 S определя нови мащаби. Уникалните и издръжливи клетки осигуряват повече отдавана мощност и капацитет. Освен това технологията позволява двойно по-дълъг експлоатационен живот, както и двойно повече възможни цикли на зареждане в сравнение с всички останали батерии STIHL.

Иновативни решения за зареждане 

С STIHL акумулаторният парк може да се зарежда гъвкаво и да се наблюдава лесно. Независимо дали в работилницата, в офиса или на навън по време на работа – за всяко изискване ще намерите идеалното решение за зареждане.

Мъж използва лаптоп в сервиз.

STIHL Connected – предимства чрез свързване в мрежа  

С STIHL Connected винаги имате поглед върху Вашите свързани в мрежа уреди – дори и когато сте на път. По този начин се улеснява спазването на интервалите за техническо обслужване – както за осигуряване безопасността на служителите, така и за по-дълъг експлоатационен живот на уредите. Освен това по този начин уредите могат при необходимост да бъдат подменени навреме, което свежда до минимум периодите на отпадане на дейностите с тях.

Носените на гръб акумулаторни батерии STIHL AR 2000 L и AR 3000 L, както и акумулаторните батерии STIHL AP 500 S и AP 300 S могат да се свързват като уред и да се управляват чрез вграден Bluetooth® интерфейс. По този начин бързо се виждат продължителността на употреба и серийният номер в приложението STIHL Connected и в портала STIHL Connected. Акумулаторните батерии STIHL AP 300 S и AP 500 S дават възможност освен това и за анализ на данните за състоянието на батерията, като цикли на зареждане, здравословно състояние и – в случая на AP 300 S – на нивото на зареждане. 

Открийте Вашата акумулаторна мощност 

Още повече за любителите на техниката