STIHL TIMBERSPORTS®: кралският клас в спортното дървосекачество

STIHL TIMBERSPORTS® е международна състезателна серия за екстремни спортове по дървосекачество. С основание тя се счита за кралския клас в спортното дървосекачество. В националните и международните състезания участниците се изправят един срещу друг в до три дисциплини с брадва и три дисциплини с трион.

Празненство на събитие STIHL TIMBERSPORTS®

STIHL TIMBERSPORTS® събития

Тук ще откриете обзор на всички официални STIHL TIMBERSPORTS® събития и състезания в световен мащаб. Предлагаме детайлен план на събитията с подробна информация за хода на събитието, датите и периодите за покупка на билетите, дали има предаване на живо и какви са резултатите, когато приключи събитието. 

Историята на STIHL TIMBERSPORTS®

Спортното дървосекачество има над стогодишна традиция и поради това се определя като "Първоначалният екстремен спорт". Корените на спорта произлизат от Австралия и Нова Зеландия, а оттам той се разпространява към Канада, САЩ, Европа и до Азия. Можете да прочетете повече за историята на STIHL TIMBERSPORTS®. 

Дисциплините на STIHL TIMBERSPORTS®

В STIHL TIMBERSPORTS® атлетите се състезават в общо до шест традиционни дисциплини в спортното дървосекачество – в зависимост от формата на състезанието. Три дисциплини се изпълняват с брадва, три – с трион. Към дисциплините с брадва се числят Underhand Chop, Standing Block Chop и Springboard. Трите дисциплини с трион са Stock Saw, Single Buck и Hot Saw.

ПОВЕЧЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА STIHL TIMBERSPORTS®