Дискове за ъглошлайфи на STIHL: прецизни, здрави, изключително надеждни

Подходящите дискове за ъглошлайфи са от решаващо значение при работата с ъглошлайфи за обработка на най-твърди материали. Тук ще научите повече.

Мъж работи на обект с ъглошлайф STIHL TS 500i

Дискове за ъглошлайфи на STIHL – за рязане на най-твърдите материали 

Дисковете за ъглошлайфи пренасят силата на ъглошлайфа върху обработвания материал. Предизвикателствата при работата с ъглошлайф са големи и следователно изискванията към дисковете за ъглошлайфи са високи. За да можете винаги да разчитате на прецизни разрези и безопасна работа на машината на строителната площадка, при дейности по поддръжка на пътищата или при спасителни и аварийни операции, нашите дискове за ъглошлайфи изпълняват най-високите стандарти за качество. За това допринасят не на последно място иновативните производствени техники и оптималното съчетаване на дисковете за ъглошлайфи с ъглошлайфите на STIHL.

Различните видове дискове за ъглошлайфи 

Дисковете за ъглошлайфи на STIHL могат принципно да се разделят в две категории: абразивни и диамантни дискове. По-долу ще научите по какво се различават:

Абразивни дискове

Мъж използва на строителен обект ъглошлайф STIHL TS 500i с композитни режещи дискове от изкуствена смола

Абразивните дискове на STIHL са съставени от тъкан от стъклени влакна, свързващо вещество от синтетична смола и абразивния материал корунд. Тези материали се смесват, оформят и изпичат до готови дискове. По този начин се постига оптимално свързване на компонентите. Специалната обработка на дисковете, както и тройните рогозки от стъклени влакна осигуряват при последващата употреба перфектна стабилност – също и при най-високи скорости. Абразивните дискове са значително по-изгодни в сравнение с диамантните дискове и показват силата си преди всичко при рязане на метали и чугунени тръби.

Диамантни дискове

Ъглошлайф STIHL TS 440 с диамантени режещи дискове при работа

Диамантните дискове за ъглошлайфи са с многостранно приложение сред режещите дискове и са универсално подходящи за обработката на най-различни материали. Особено при употребата при естествен камък, бетон и асфалт, диамантните дискове за ъглошлайфи се отличават в сравнение с други видове дискове. 

Основата на диска е изработена от специална стомана, която допълнително се закалява, облагородява и предварително се напряга. Тази специална обработка на основата гарантира, че дискът ще остане стабилен и надежден и при високи натоварвания – дори при максимални скорости от 360 км/ч.

Диамантите не само се поставят на правилните места в режещия сегмент на диска чрез метод на синтероване под високо налягане, но и се съединяват оптимално в сегмента. Посредством синтероването на тази суровина при голямо нагряване възниква изключително устойчиво и пълно свързване, което позволява оптимална производителност при рязане. Готовият режещ сегмент се заварява след това към основата. За разлика от директното синтероване на дискове, тази процедура дава възможност за изключително издръжлива връзка, чрез което силата на ъглошлайфа се прилага оптимално за рязане на най-твърдите материали.

Дискове за ъглошлайфи на STIHL 

Дисковете за ъглошлайфи на STIHL се съчетават оптимално с нашите ъглошлайфи – заедно те гарантират ефикасна, комфортна и безопасна работа. Чрез съвместното разработване на компонентите постигаме висока издръжливост при едновременно бързи и прецизни разрези. Специалният процес на производство и обработка на нашите дискове води до по-малко вибрации при рязане и оптимално прилагане силата на ъглошлайфа върху материала, който трябва да се обработи. В нашия широк асортимент от диамантни и абразивни дискове ще откриете правилния диск за Вашата специална употреба и условия на работа, за да се постигне пълната производителност на Вашия ъглошлайф.

Интересувате се от лична консултация за покупка?

Обобщение: Дискове за ъглошлайфи

  • Дисковете за ъглошлайфи на STIHL отговарят на най-високите стандарти за качество и са оптимизирани за използване с ъглошлайфи STIHL.
 
  • Специалният процес на производство и обработка на нашите дискове гарантира ефикасна, ергономична и безопасна работа.

Повече за въодушевените от техниката