Компания

Улесняване работата на хората сред природата и с нея. STIHL показва вече повече от 95 години как се постига това.

Ландшафт от гори и хълмове

КРАТЪК ПОРТРЕТ НА STIHL

Групата STIHL разработва, произвежда и продава моторни уреди за горското и селското стопанство, както и за ландшафтната поддръжка, строителството и за частните потребители със собствени градини. Нашият широк асортимент се допълва от дигитални решения и сервизни услуги. Продуктите на STIHL се продават принципно чрез специализираната дилърска мрежа, предлагаща и сервизно обслужване– с 42 собствени търговски и маркетингови дружества, около 120 вносители и повече от 55 000 специализирани дилъри в повече от 160 страни. Към това се добавят и собствените онлайн магазини на STIHL, които в следващите години ще се разрастват в интернационален мащаб.

Петима горски работници стоят весело заедно в полукръг

STIHL произвежда в седем държави по света: Германия, САЩ, Бразилия, Швейцария, Австрия, Китай и Филипините.

От 1971 г. STIHL е най-продаваната марка моторни триони в света. Компанията е основана през 1926 г. и е със седалище във Вайблинген до Щутгарт.

"Улесняване работата на хората в природата и с нея."

Андреас Щил, основател на компанията

Смяна на стар текст

Откривателски дух от повече от 95 години насам

Началото е през 1926 г.: Андреас Щил основава своята компания и разработва първия си моторен трион. Това изобретение ще доведе до революция в горската работа и ще превърне STIHL в пазарен и технологичен лидер в световен мащаб. Каква е тайната на успеха до днес? С откривателския дух на основателя на компанията да разработваме постоянно революционни иновации. Например с акумулаторната технология, дигитални решения, роботика и изкуствен интелект. Над това работим с отдаденост и с целта да продължаваме непрекъснато да се развиваме. Всичко това е, за да улесняваме работата на нашите клиенти в природата и с нея. 

Тест

Нашите свързващи ценности в световен мащаб

В STIHL работят хора от цял свят и STIHL е у дома си на световните пазари. Затова за нас са важни свързващите през националните граници ценности, които определят нашите действия. Тъй като само при постоянно развитие и ориентация на компанията към трайни принципи и обвързващи концепции се постига траен успех. Като семейна компания сме убедени в това. Тази претенция се отразява в нашата фирмена култура и нашите ценности. Както компанията, така ценностите ни растат и ден след ден се актуализират и развиват.

STIHL в числа

УСПЕХЪТ НА STIHL В ЦИФРИ

Групата STIHL завърши предизвикателната стопанска 2022 година с рекорден оборот от 5,5 милиарда евро и с това успя да постигне ръст от 8,6 процента спрямо предходната година. Като интернационална компания,  90 процента от оборота бяха реализирани извън родния пазар в Германия. Докато тенденцията към акумулаторни уреди продължава както и по-рано, групата STIHL отбелязва лек спад в сегмента на бензиновите уреди. 

Бъдещо развитие

Капиталовата структура на фирмената група с висока квота на собствения капитал от 61, 9 процента е, както и преди, много солидна. Това означава, че STIHL може в бъдеще да финансира инвестиции основно от собствени ликвидни средства. Както и в минали години, инвестициите значително надвишават амортизациите. Положителното бизнес развитие доведе до нарастване на фирмения персонал с 2,3 процента до 20 552 служители глобално (Дата на валидност: 31 декември 2022 г.). Повече информация за стопанската 2022 година ще намерите в годишния доклад на STIHL и в годишния онлайн доклад.

Жените на ръководни позиции в STIHL

ЖЕНИ НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ В STIHL

В много технически доминирани компании, каквато е и STIHL, за съжаление жените на ръководни позиции са все още рядко представени. Ние подкрепяме равните шансове и искаме изрично да насърчим жените за кариера в STIHL. При нас от изключително значение са резултатите, уменията и потенциалът. Делът на жените в Надзорния съвет на STIHL AG е четири члена и с това е над изискваната квота за жени от 30 процента.

Надзорният съвет на STIHL AG определи в свое заседание на 29 юни 2022 г. за бъдещия състав на Управителния съвет на STIHL AG целевата величина "поне една жена". Междувременно сред актуално шестимата членове на Управителния съвет на STIHL AG три са жени.