Директен избор на продукт: Храсторези

FS 411 C-EM

Мощен и комфортен бензинов храсторез за косене на големи площи

Информация

С мощния и здрав бензинов храсторез STIHL FS 411 C-EM с много голям диаметър на косене от 520 мм напредвате много бързо с работата. Мощният и икономичен двигател 2-MIX на STIHL се грижи за достатъчно мощност при продължително косене на големи площи, при отстраняване на избуяли растения и поддръжка на млади дървесни насаждения.
Антивибрационната система на STIHL облекчава мускулите и ставите Ви, като намалява вибрациите по време на работа. За комфортна работа с бензиновата Ви моторна коса принос има и ергономичната лостова ръкохватка, която подпомага естественото движение при косене. За улесняване на стартирането STIHL FS 411 C-EM е оборудван с устройството STIHL ErgoStart. Оптимална мощност на двигателя при константни максимални обороти се осигурява от STIHL M-Tronic 3.0 .
И мултифункционалната ръкохватка, управлявана с една ръка, улеснява Вашата работа, тъй като така цялото управление на двигателя е възможно да се извършва с едната ръка. Стоп бутонът се грижи за това, да можете бързо и без превключване да подновите работата си след прекъсване. През букса за диагностика Вашият дилър на STIHL получава на място информация за модификацията на машината, продължителността на работа, както и указания за ремонта и поддръжката на уреда Ви.
Можете да окомплектовате бензиновата моторна коса STIHL FS 411 C-EM с различни режещи инструменти, напр. с нож за косене, нож за надробяване, циркулярен диск или различни глави с корди и по този начин да адаптирате уреда оптимално към дадената задача. Храсторезът FS 411 C-EM е окомплектован серийно с тристранния нож 300-3 на STIHL. Големият предпазител зпроа косене Ви предлага защита от изхвърчащ окосен материал и малки камъчета.

За храсталаци и гъста трева: професионалният храсторез STIHL FS 411 C-EM с голям диаметър на косене

С бензиновия храсторез STIHL FS 411 C-EM професионалистите при поддръжка на ландшафт, в селското стопанство и комуналния сектор могат да прореждат и отстраняват ефективно и жилава, сплъстена трева и гъсталаци. Антивибрационната система на STIHL облекчава мускулите и ставите Ви, тъй като намалява вибрациите при работа. За комфортна работа с бензиновата Ви моторна коса принос има и ергономичната лостова ръкохватка, която подпомага естественото движение при косене с моторна коса. Можете за използвате ефективно STIHL FS 411 C-EM и при отстраняване на избуяли диви растения и отглеждане на млади дървесни насаждения. Включеният в серийната окомплектовка универсален презрамен колан ADVANCE на STIHL Ви помага за работа с минимално усилие.

 • Мощен храсторез за трудна работа при косене и подравняване
 • За използване от професионални потребители при поддръжка на ландшафт, в селското стопанство и комуналния сектор
 • Серийно окомплектован с нож за гъсталак 300-3 на STIHL
 • Лесно стартиране благодарение на устройството STIHL ErgoStart
 • STIHL M-Tronic 3.0 управлява двигателя напълно електронно
 • Комфортен универсален презрамен колан ADVANCE на STIHL за косене с минимално усилие
 • 1 979,00 лв.*

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

  Техн. данни

  FS 411 C-EM

  Техн. данни

  Техн. данни Стойност
  Работен обем см³ 41,6
  Мощност kW/к.с. 2/2,7
  Тегло кг 1) 8,7
  Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 2) 100
  Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 2) 99
  Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 3) 1,9/2,3
  Ниво на вибрации ляво/дясно, метален инструмент м/сек² 3) 2,6/2,4
  Обща дължина м 4) 1,79
  Диаметър на косене мм 520
  Стандартен режещ инструмент Нож за гъсталак 300-3
  Вместимост на резервоара л 0,75
  CO2 g/kWh 840

  1) незареден с гориво, без режещ инструмент и предпазител
  2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
  3) K-стойност съгл. Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
  4) без режещ инструмент

  В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

  Оборудване

  FS 411 C-EM

  Серийно оборудване

  • Регулиране на ръкохватката без инструмент Zoom
   Регулиране на ръкохватката без инструмент

   ИНДИВИДУАЛНО РЕГУЛИРАНЕ НА РЪКОХВАТКАТА. С помощта на крилчат винт ергономичната ръкохватка се регулира без инструмент спрямо индивидуалните потребности на съответния потребител. За транспортиране и компактно съхранение тя може да бъде завъртяна на 90 градуса.

  • STIHL ERGOSTART Zoom
   STIHL ERGOSTART

   СТАРТИРАНЕ С МИНИМАЛНО УСИЛИЕ. Благодарение на устройството STIHL ErgoStart не са необходими големи усилия за стартиране на моторните Ви уреди. Достатъчно е спокойно и равномерно издърпване на стартерното въже. Нужната скорост на изтегляне на въжето е значително намалена, двигателят стартира бързо и надеждно и при бавно изтегляне на въжето. Това улеснение се осигурява от допълнителна пружина между коляновия вал и ролката на стартерното въже.

   Допълнителна информация

  • Мултифункционална ръкохватка Zoom
   Мултифункционална ръкохватка

   УДОБНО УПРАВЛЕНИЕ. Благодарение на управляваната с една ръка мултифункционална ръкохватка управлявате уреда си лесно и надеждно с една ръка. Тъй като всички важни елементи за управление са интегрирани в нея, ръкохватката е удобна и за десняци и за левичари.

  • Двигател 2-MIX на STIHL Zoom
   Двигател 2-MIX на STIHL

   МНОГО ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ. С двигателя 2-MIX на STIHL намалявате отделянето на вредни емисии, както и разхода на гориво, а по този начин и експлоатационните разходи на уреда. Този двутактов двигател е конструиран така, че да изисква минимална поддръжка и използва горивото ефективно и при висока мощност. Зарежда се със смес от бензин и масло. Двигателят 2-MIX на STIHL изпълнява строгите норми за вредни емисии в отпадните газове при моторни уреди EU V.

  • Компенсатор Zoom
   Компенсатор

   НИСКИ РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА. Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават почти без промяна за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това осигурява дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

  • Ръчна горивоподкачваща помпа Zoom
   Ръчна горивоподкачваща помпа

   ГРИЖИ СЕ ЗА ПО-МАЛКО ИЗТЕГЛЯНИЯ НА СТАРТЕРНОТО ВЪЖЕ. Ръчната горивоподкачваща помпа намалява броя на изтеглянията на стартерното въже, необходими за запалване на двигателя, като по този начин ускорява процеса на стартиране. Това е особено полезно преди всичко след дълъг период, в който машината не е била използвана. За целта натиснете няколко пъти мехчето на помпата преди пускане на уреда в действие, с което ще осигурите достатъчно количество бензин в карбуратора при стартирането.

  • STIHL M-TRONIC Zoom
   STIHL M-TRONIC

   НАДЕЖДНА РАБОТА С МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ. С STIHL M-Tronic разполагате още от стартирането с максималната мощност на работния си уред. Напълно електронното управление на двигателя регулира във всяко работно състояние момента на запалване и дозирането на горивото като отчита външните условия като температура на въздуха, надморска височина и качество на горивото. (подобно на снимката)

   Допълнителна информация

  • Ергономична лостова ръкохватка Zoom
   Ергономична лостова ръкохватка

   КОСЕНЕ НА ГОЛЕМИ ПЛОЩИ С МИНИМАЛНО УСИЛИЕ. Благодарение на ергономичната лостова ръкохватка косите големи площи бързо и с минимално усилие, тъй като тя дава възможност за естествено движение на косата. Лостовата ръкохватка се регулира и фиксира лесно.

  • Стоп-бутон Zoom
   Стоп-бутон

   БЪРЗО ПОДНОВЯВАНЕ НА РАБОТАТА. Със стоп бутона изключвате уреда си бързо и лесно например за кратко прекъсване на работата. Тъй като след задействане бутонът отново се връща в първоначалната си позиция, двигателят веднага е готов отново да бъде пуснат в действие, което осигурява повече комфорт след прекъсване на работата и повишава работната Ви ефективност.

  • Летен и зимен режим на работа Zoom
   Летен и зимен режим на работа

   ЛЕСНО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЛЪЗГАЧ. Можете да адаптирате удобно работния си уред към условията на различните сезони. С помощта на плъзгач можете много лесно да правите смени между летен и зимен режим на работа. При зимен режим на работа се предотвратява обледеняването на въздушния филтър и карбуратора.

  • Резервоар за гориво с голяма вместимост Zoom
   Резервоар за гориво с голяма вместимост

   ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА. С големия резервоар за гориво работите по-дълго време без да се налага допълнително зареждане. Благодарение на прозрачния материал контролирате бързо и лесно нивото на запълване на резервоара. Капачката на резевоара е обезопасена срещу изгубване.

  • Въздушен филтър с дълъг живот Zoom
   Въздушен филтър с дълъг живот

   ОСИГУРЯВА ДЪЛГИ ИНТЕРВАЛИ МЕЖДУ СМЕНИТЕ. Благодарение на дългия му експлоатационен живот смените на леснодостъпния филтър са редки, което пести ресурси и намалява разходите за поддръжка.

  В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

  Режещи инструменти

  FS 411 C-EM

  Режещи инструменти

   • Нож за косене на гъсталак BrushCut 305-2 Zoom
    Нож за косене на гъсталак BrushCut 305-2

    Стоманен нож за косене на гъсталак, с 2 режещи ръба, подходящ за отстраняване на жилава, сплъстена трева и храсти, както и за подрязване на трънливи живи плетове. Диаметър: 305 мм. Да се използва само с универсален предпазител или предпазител за метален режещ инструмент.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Нож за косене на гъсталак Zoom
    Нож за косене на гъсталак

    Нож за косене на гъсталак от специална стомана. Подходящ за прочистване и отстраняване на жилава, сплъстена трева и храсти, както и за рязане на бодливи храсти. Да се използва само с универсален предпазител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Глава за косене TrimCut C 42-2 Zoom
    Глава за косене TrimCut C 42-2

    Здрава глава за косене с 2 корди за косене на трева и довършителни работи. Възможност за удобно допълнително зареждане на корда отвън или чрез изваждане на шпулата. Добре оформени вдлъбнатини за хващане осигуряват лесно боравене при навиване на кордата и ръчна настройка на дължината ѝ. Да се използва само с универсален предпазител или предпазител за глави за косене с корда. Подходяща за FS 260 C-E, FS 311, FS 360 C-EM, FS 410 C-EM, FS 410 C-EM L, FS 460 C-EM, FS 460 C-EM L, FS 490 C-EM, FS 490 C-EM L.

   Артикул

   Цена
   • Глава за косене TrimCut C 42-2, Ø 2,7 мм редовна цена 39,59 лв.* промо цена 35,63 лв.**

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Глава за косене AutoCut 46-2 Zoom
    Глава за косене AutoCut 46-2

    С две корди, за косене и довършителни работи. Дължината на кордата се регулира автоматично при допир на главата за косене до земята.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Глава за косене SuperCut 40-2 Zoom
    Глава за косене SuperCut 40-2

    Напълно автоматична глава за косене с 2 корди, за почистване или подравняване около препятствия по тревната площ като стени, стълби или огради. Автоматично регулиране на кордата на оптималната дължина на рязане. Да се използва със специален или с универсален предпазител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Глава за косене DuroCut 40-2 Zoom
    Глава за косене DuroCut 40-2

    Глава за косене с четири корди, за косене и довършителни работи на терени с жилава трева. Лесно поставяне на отделните парчета корда (до 2 бр.). Съвместима с корди с различни дебелини и сечения.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Циркулярен диск WoodCut, остър зъб Zoom
    Циркулярен диск WoodCut, остър зъб

    Циркулярен диск с остри зъби, подходящ за рязане на дървовидни храсти и тънки стебла. Да се използва с ограничител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Диск за косене на трева GrassCut 250-40 Zoom
    Диск за косене на трева GrassCut 250-40

    Стоманен диск за косене на трева с 40 зъба (диаметър 250 мм), подходящ за косене на дебела и суха трева и отстраняване на дебели плевели. Подходящ и за рязане на тръстика и храсти.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Циркулярен диск WoodCut, плосък зъб Zoom
    Циркулярен диск WoodCut, плосък зъб

    Циркулярен диск с плоски зъби, подходящ за рязане на дървовидни храсти и тънки стебла. Да се използва с ограничител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Циркулярен диск WoodCut, твърд метал Zoom
    Циркулярен диск WoodCut, твърд метал

    Циркулярен диск от твърд метал, подходящ за рязане на дървовидни храсти, тънки стебла, а също така и за изкореняване. Изключително здрав и устойчив на високо натоварване. Да се използва с ограничител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Циркулярен диск WoodCut, остър зъб Zoom
    Циркулярен диск WoodCut, остър зъб

    Циркулярен диск с остри зъби, подходящ за рязане на дървовидни храсти и тънки стебла. Да се използва с ограничител.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Диск за косене на трева GrassCut 250-40 Zoom
    Диск за косене на трева GrassCut 250-40

    Стоманен диск за косене на трева с 40 зъба (диаметър 250 мм), подходящ за косене на дебела и суха трева и отстраняване на дебели плевели. Подходящ и за рязане на тръстика и храсти.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Диск за косене на трева GrassCut, с 4 режещи ръба Zoom
    Диск за косене на трева GrassCut, с 4 режещи ръба

    Обръщащ се диск от стомана, с 4 режещи ръба. Подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика и тънки храсти. Да се използва с универсален предпазител за косене.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Диск за косене на трева GrassCut, с 8 режещи ръба Zoom
    Диск за косене на трева GrassCut, с 8 режещи ръба

    Обръщащ се диск от стомана, с 8 режещи ръба. Подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика и тънки храсти. Да се използва с универсален предпазител за косене.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Диск за косене на трева GrassCut 250-32, с минимално изхвърчане на материала Zoom
    Диск за косене на трева GrassCut 250-32, с минимално изхвърчане на материала

    Диск за косене на трева с минимално изхвърчане на материала за косене на много оживени зони като улици, острови за пешеходци и паркинги. Окосеният материал не се разпръсква. Минимална склонност за изхвърчане на камъчета. Артикулът с кат. № 4001 713 3813 е подходящ за използване с FS 80, FS 85, FS 89, FS 91, FS 111, FS 131, FSA 130, FSA 135, FSA 130 R, FSA 135 R, FS 94 RC-E, FS 94 C-E, FSA 90 R, FSA 90, FS 240 C-E, FR 131 T, FR 480, FR 480 C-F, FR 410 C-E, FR 460 TC-EM, а този с кат. № 4000 713 3812 - съответно за FS 260 C-E, FS 311, FS 360 C-EM, FS 410 C-EM, FS 410 C-EM L, FS 410 C-EM K, FS 460 C-EM K, FS 490 C-EM K, FS 490 C-EM K, FS 460 C-EM, FS 460 C-EM L, FS 490 C-EM, FS 490 C-EM L, FS 510 C-EM, FS 560 C-EM.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

  Принадлежности

  FS 411 C-EM

  Принадлежности

   • Допълнителен колан ADVANCE Zoom
    Допълнителен колан ADVANCE

    Осигурява добро прилягане на презраменните колани. Подходящ за доокомплектоване на универсалните презраменни колани ADVANCE, ADVANCE ярко оранжев и ADVANCE Plus при използване с FS, както и за BR 200-D, BR 350, BR 430, BR 450, BR 450 C-EF, BR 500, BR 600.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Универсален презрамен колан ADVANCE PLUS, яркооранжев Zoom
    Универсален презрамен колан ADVANCE PLUS, яркооранжев

    Много добро сигнално действие. Идеално допълнение на облеклото в сигнален цвят при косене в райони, където добрата видимост по време на работа е от значение. С комфортна кука за лесно, бързо закачане и откачане на храстореза, за FS 50 – FS 560, FSA 90 и FSA 135.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Двоен презрамен колан Zoom
    Двоен презрамен колан

    Благодарение на меката подплата облекчава продължителната работа с уреда. Подходящ за FS 55 – FS 561, FSA 90 и FSA 135.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Предпазител за ръцете при работа с храсторез Zoom
    Предпазител за ръцете при работа с храсторез

    Практичен предпазител за ръцете при надробяване с FS 260, FS 360, FS 410, FS 460, FS 490 (без FS 490 C-EM KW), FS 510 и FS 560.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Сервизен комплект 41 Zoom
    Сервизен комплект 41

    Работата с Вашия бензинов храсторез STIHL е по-ефективна, ако е дадена пълна мощност. За да се съхрани надеждността на храстореза Ви STIHL, е нужно да му се извършва проактивна и редовна поддръжка. Дейности по стандартната поддръжка с компонентите на сервизния комплект 41 по принцип се извършват бързо и допринасят за удължаване срока на експлоатация на храстореза Ви.

    Със сервизния комплект 41 на STIHL за FR 410, FR 460, FS 240, FS 260, FS 360, FS 410, FS 460 получавате следните компоненти за извършване на стандартна поддръжка:

    • хартиен въздушен филтър
    • запалителна свещ
    • горивен филтър

    Голямата продължителност на използване на въздушните филтри STIHL дава възможност за продължителна експлоатация на Вашите уреди. Чистите филтри увеличават мощността на двигателя, намаляват разхода на гориво и улесняват стартирането на бензиновия уред. Чрез редовната подмяна на хартиения въздушен филтър двигателят на храстореза Ви е защитен надеждно от навлизане на абразивен прах. Мощността се запазва без промяна, разходът остава нисък и можете да стартирате храстореза си STIHL лесно, както обикновено.

    Също така е нужно да проверявате и горивния филтър, за да не попаднат в двигателя чужди частици заедно с горивото. Редовната подмяна на тези компоненти предпазва мотора и подпомага удължаването на експлоатационния му живот. Смяната на запалителната свещ също е препоръчителна, за да e възможно чисто изгаряне в двигателя, а с това и оптимална мощност на уреда Ви.

    За извършване на стандартните дейности по поддръжката не се нуждаете от допълнителен инструмент. За подмяна на въздушния филтър и запалителната свещ можете да използвате комбинирания ключ от окомплектовката на Вашия храсторез STIHL. За освобождаване на горивния филтър в опаковката на сервизния комплект е интегрирана картонена кука.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Самар ADVANCE Zoom
    Самар ADVANCE

    Много лек самар, който осигурява ергономична и комфортна работа с моторни коси и храсторези, окомплектовани с циркулярен диск. Може да бъде доокомплектован с раница за инструменти. Подходящ за FS 91 - FS 560.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Универсален презрамен колан ADVANCE PLUS Zoom
    Универсален презрамен колан ADVANCE PLUS

    Много ергономичен, комфортен и лек, лесен и удобен за поставяне. С комфортна кука за лесно и бързо закачане и откачане на уреда. Осигурява косене и надробяване с минимално усилие. Може да бъде доокомплектован с допълнителен колан и раница за инструменти. Подходящ за FS 50 – FS 560, FSA 90 и FSA 135.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Раница за инструменти ADVANCE Zoom
    Раница за инструменти ADVANCE

    С две отделения, за практично съхранение на инструменти. Закрепва се лесно към универсалния презрамен колан и самара ADVANCE.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Самар ADVANCE X-TREEm Zoom
    Самар ADVANCE X-TREEm

    С отлична ергономичност, специално за продължителна работа в гората с уреди, окомплектовани с циркулярен диск. Отличен комфорт при носене благодарение на регулируемата дължина на задната част и безстепенното разпределение на тежестта между хълбоците и раменете на работещия, за FS 89 – FS 560, FSA 90 и FSA 135.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Предпазител за глави за косене, Ø 480 мм, за FS 260 C, 311, 360, 410, 490, 560 Zoom
    Предпазител за глави за косене, Ø 480 мм, за FS 260 C, 311, 360, 410, 490, 560

    Mit dem STIHL Schutz für Faden-Mähköpfe und die PolyCut-Mähköpfe können Sie sich beim Mähen, Trimmen oder bei Ausputzarbeiten vor aufgeschleudertem Material wie Steinchen oder Schnittgut schützen. So können Sie mit Ihrer STIHL Motorsense oder Ihrem STIHL Freischneider effizient und geschützt arbeiten. Der robuste, schlagfeste Kunststoffschirm, der sich im Halbkreis um den hinteren Teil des Mähkopfes schließt, fängt das Material direkt beim Schneidvorgang ab.

    Die folgenden STIHL Motorsensen sind mit diesem Schutz kompatibel:

    Zudem können Sie diesen Schutz auch mit den dauerhaft nicht mehr verfügbaren Motorsensen STIHL FS 260, STIHL FS 360 und STIHL FS 560 verwenden.

    Hinweis: Mähköpfe dürfen nur mit einem Spezialmähschutz oder einem Universalschutz eingesetzt werden.

   Артикул

   Цена
   • Предпазител за глави за косене, Ø 480 мм 29,22 лв.*

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Универсален презрамен колан ADVANCE Zoom
    Универсален презрамен колан ADVANCE

    Много ергономичен, комфортен и лек презрамен колан, облекчаващ работата Ви с моторна коса. С възможност за доокомплектоване с допълнителен колан и раница за инструменти. Подходящ за използване с моделите FS 50 - FS 560, FSA 90 и FSA 135. Размер XXL е за потребители с ръст над 1,90 м.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Подложка с комфортна кука Zoom
    Подложка с комфортна кука

    С комфортна кука - за допълнително оборудване на всички по-стари модели презраменни колани и самари ADVANCE, които са без кука.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Самар ADVANCE PLUS Zoom
    Самар ADVANCE PLUS

    Осигурява голяма свобода на движенията благодарение на свободно висящата бедрена подложка. Ергономична и комфортна работа в гората с уреди, окомплектовани с циркулярен диск. С много ниско тегло, лесен и удобен за поставяне. Лесно и бързо закачане и откачане на уреда от бедрената подложка. Може да бъде доокомплектован с раница за инструменти. Подходящ за FS 91 – FS 560.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Предпазител за метални инструменти Zoom
    Предпазител за метални инструменти

    Предпазител, подходящи за използване с метални ножове и дискове, но не и с циркулярни дискове.

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Комплект нож за надробяване и предпазител, Ø 320 мм за FS 260, 311, 361, 461, 491 Zoom
    Комплект нож за надробяване и предпазител, Ø 320 мм за FS 260, 311, 361, 461, 491

    С този комплект на STIHL за надробяване професионалистите могат да извършват дейности по надробяване с моторната си коса STIHL по-добре защитени от изхвърчащ материал. В него е включено всичко необходимо за монтажа му: нож за надробяване, предпазител за ножа и нужните части за закрепване. Можете да монтирате отделните части директно на моторната си коса STIHL или храстореза си STIHL. След което можете да отстранявате ефективно и сигурно плевели или да работите с него в гъсталаци и при гъсто обрасли големи терени. В зависимост от растителността при надробяване освен отрязан материал се завихрят и мръсотия и малки камъчета. Предпазителят Ви предлага защита от завихрените частици. Въпреки това при работа трябва да носите подходяща защитна екипировка STIHL.

    При въпроси, моля, обърнете се към Вашия дилър на STIHL на място.

    Следните модели храсторези STIHL могат да бъдат окомплектовани с този комплект за надробяване:

    Освен това можете да го използвате и с модела STIHL FS 260 (отпаднал от асортимента).

   Артикул

   Цена

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

   • Комплект ограничител за циркулярни дискове вкл. транспортен предпазител, Ø 225 мм, за FS 260, 311, 360 , 410 , 460, 490 Zoom
    Комплект ограничител за циркулярни дискове вкл. транспортен предпазител, Ø 225 мм, за FS 260, 311, 360 , 410 , 460, 490

    Die STIHL Schutze für Kreissägeblätter stellen sicher, dass Schnittgut von harten Gewächsen wie Büschen und dünnen Baumstämmen durch die schnelle Drehung des Sägeblatts aus den Zahnungen nicht unkontrolliert in Ihre Richtung aufgewirbelt wird. Das schützt Sie und Personen in Ihrer unmittelbaren Nähe. Dieses STIHL Zubehör ist für verschiedene Kreissägeblätter aus unserem Schneidwerkzeuge-Sortiment im STIHL Motorsensen-Zubehör geeignet.

    Die folgenden STIHL Motorsensen sind mit diesem Schutz kompatibel:

    Zudem können Sie diesen Schutz auch mit den dauerhaft nicht mehr verfügbaren Motorsensen STIHL FS 260, STIHL FS 360 und STIHL FS 460 verwenden.

    Hinweis: Bei der Verwendung von Kreissägeblättern in der Forstpflege ist ein Anschlag vorgeschrieben. Die STIHL Schutze für Kreissägeblätter sind nur für Motorsensen und Freischneider mit Zweihandgriff zugelassen.

   Артикул

   Цена
   • Комплект ограничител за циркулярни дискове, Ø 225 мм 45,42 лв.*

   * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

  Документация

  Инструкции за употреба

  Езици Дата Линк
  manual icon bg 27.1.2023 г.