499,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Технически характеристики

Работен обем27 см³
Мощност0,75/1 kW/к.с.
Тегло4,9 кг 1)
Ниво на звуково налягане95 dB(A) 2)
Ниво на звуково налягане94 dB(A) 2)

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Лека моторна коса с лостова ръкохватка (0,75 kW)

Бензиновата моторна коса STIHL FS 55 е подходяща за взискателни собственици на градини и Ви позволява да косите ефективно по-големи площи. Мощният двигател STIHL 2-MIX на бензиновата коса за трева е икономичен по отношение на разхода. За да се опрости стартирането на моторната коса, STIHL FS 55 е оборудвана със STIHL ElastoStart. Това смекчава пиковите сили и по този начин щади мускулите и ставите. Благодарение на мултифункционалната ръкохватка, управлявана с една ръка, можете да достигнете до всички контролни елементи на управлението на двигателя с една ръка. Това улеснява управлението, а по този начин и работата Ви.

Бензиновата моторна коса STIHL FS 55 е оборудвана със здрава ръкохватка за две ръце. Ергономичната ръкохватка позволява естествено движение на косата и по този начин подпомага ефективното косене на по-големи площи. При по-дълги периоди на използване на тази коса стандартният колан за носене осигурява по-добро разпределение на теглото и по този начин улеснява работата Ви. Тази коса за трева е оборудвана със стандартния нож за рязане на трева 230-2. С него косенето се извършва ефективно и бързо. По желание обаче можете да използвате и други режещи инструменти, ако искате да косите, например тръстика или коприва.

Сервизно обслужване и съвети