1399,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Ново
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Бензинова коса FS 261: мощна и комфортна за косене на големи площи

Бензиновата коса STIHL FS 261 е много подходяща за професионални потребители, за прецизни дейности по косене и подравняване при поддръжка на зелени площи, в градинарството и в селското стопанство. Благодарение на големия диаметър на косене от 520 мм с нея можете да косите ефективно големи площи и да я използвате при отглеждане на млади насаждения.

Мощният двигател 2-MIX на STIHL  съчетава висока мощност с икономичен разход. Тази моторна коса STIHL е окомплектована серийно с нож за гъсталак 300-3 на STIHL, с който можете да отстранявате прецизно гъсталаци, трънливи храсти, а и жилава трева.

Благодарение на ергономичната лостова ръкохватка се подпомага естествено движение при косене. Така можете да извършвате косене и на по-големи площи много ефективно и с минимално усилие. Мултифункционалната ръкохватка дава възможност за управление на двигателя само с една ръка. Стоп-бутонът позволява бързо подновяване на работата след прекъсване, без допълнително включване. През буксата за диагностика Вашият дилър на STIHL получава на място информация за модификацията на машината, работните ѝ часове, както и указания за ремонт и поддръжка на Вашата STIHL FS 261. Антивибрационната система STIHL облекчава Вашите мускули и стави.

В зависимост от желаната употреба STIHL FS 261 може опционално да се окомплектова с други режещи инструменти, напр. с нож за косене, нож за надробяване, циркулярен диск или различни глави с корда. Големият предпазител при косене Ви предлага подобрена защита от изхвърчащ окосен материал и малки камъчета. Освен това той предотвратява повреждане на режещия инструмент при съхранение на Вашата STIHL FS 261 на земята или на стената.

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

ЕЛЕМЕНТИ ADVANCE GRIP, ЗА РЪКОХВАТКА НА FS
ЕЛЕМЕНТИ ADVANCE GRIP, ЗА РЪКОХВАТКА НА FS
Двигател 2-MIX на STIHL
ДВИГАТЕЛ 2-MIX НА STIHL
Мултифункционална ръкохватка
МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА РЪКОХВАТКА ЗА УПРАВЛЕНИЕ С ЕДНА

Технически характеристики

Работен обем41,6 см³
Мощност2/2,7 kW/к.с.
Тегло7,6 кг 1)
Ниво на звуково налягане100 dB(A) 2)
Ниво на звуково налягане99 dB(A) 2)

Сервизно обслужване и съвети