Двигателят STIHL 2-Mix: Мощен и икономичен по 2

Търсите машина за работа сред природата, без да я замърсявате ненужно? Решението са уредите STIHL с 2-Mix двигател.

Сваля се кората на ствол с бензинов верижен трион STIHL MS 261 C-M с 2-Mix двигател и водеща шина Light 04 в гората

Двигателят STIHL 2-Mix: Нова ефективна разработка

При работа с висока производителност при рязане или висока мощност, в гората или в градината, трябва да можете да разчитате на мощен двигател. Двигателят STIHL 2-Mix е двутактов двигател, който изпълнява точно тези изисквания: Защото той обединява висока мощност на двигателя, забележителен обем на мощността и висок въртящ момент за широк диапазон на оборотите. Като при това двигателят STIHL 2-Mix въпреки мощността си работи с ниски нива на вредни емисии и е особено екологичен. И това е доказано – понеже двигателят 2-Mix още днес изпълнява строгите норми на Директивата за отработени газове на ЕС, степен V. Тази изключителна екологичност при същевременно висока мощност се дължи на ефективното използване на горивото в двигателя STIHL 2-Mix. Благодарение на иновативната система с принцип на продухване вредните емисии са редуцирани и разходът на гориво в сравнение с конвенционалните двутактови двигатели без 2-Mix технология се намалява с до 20%. Как работи тази технология в двигателя 2-Mix, вижте в следващия параграф. 

Двигателят STIHL 2-Mix: Принцип на действие


Тайната на безупречното поведение при работа и ефективното използване на горивото от двигателя STIHL 2-Mix е в цилиндъра: Защото точно там иновативният двигател STIHL 2-Mix обединява мощност с екологичност благодарение на преработената динамика на цилиндъра. При традиционния двутактов двигател позицията на буталото определя кога изпускателният канал и преливните канали са отворени или затворени. В двигателя STIHL 2-Mix този процес е оптимизиран. Веднага след запалване на двигателя 2-Mix прясната смес в картера и изгорелите газове в горивната камера се разделят от въздушна възглавница. По този начин преливането започва секунда по-късно, прясната смес навлиза с минимално забавяне в цилиндъра и там продухва отработените газове. Но това не е всичко: Благодарение на малкото забавяне точно в решаващия момент буталото има повече време, за да се придвижи още нагоре и да затвори изпускателния канал. Така неизгорялата прясна смес е далеч от изпускателния канал и може да бъде изгорена по-ефективно. Освен това в сравнение с конвенционалния двутактов двигател така тя се изхвърля в значително по-малка степен от работния уред. Следователно при двигателя STIHL 2-Mix с принцип на продухване загубата на въздух със съдържание на гориво е намалена до минимум. Всички предимства на системата са обобщени по-долу.

Кафява шума се отстранява от земята с помощта на бензиновата духалка за листа STIHL BG 56 с двигател 2-Mix

Двигател STIHL 2-Mix: Предимства

Благодарение на използването на въздушна възглавница в двигателя STIHL 2-Mix над 80% от неизгорялата прясна смес не попадат в околната среда. По този начин  вредното въздействие върху човека и природата е значително по-малко – съдържащите се в неизгорялата прясна смес части от горивото, като например бензолът и толуолът, са в еднаква степен вредни и за ползвателя и за околната среда. Освен положителния екологичен аспект, благодарение на оптималната мощност и ниското тегло на Вашия уред STIHL с двигател 2-Mix се получава още едно предимство: Загубата на въздух със съдържание на гориво от двигателя към околната среда е намалена – това означава, че горивото се използва възможно най-добре. И така разходът на гориво на двигателя 2-Mix е с до 20% по-нисък от разхода на традиционен двутактов двигател със същата мощност. 

ДВИГАТЕЛ STIHL 2-MIX ИЛИ 4-MIX®?


И двете ни водещи двигателни системи са иновативни, мощни и много ефективни. В следващата таблица сме обобщили най-важните основни данни за съответните системи.

Двигател STIHL 2-Mix Двигател STIHL 4-Mix®
Ефективно използване на горивото Оптимално използване на наличната мощност
По-ниски експлоатационни разходи Независима от положението употреба
Високопроизводително задвижване Много висок въртящ момент
По-малко вредни емисии Компактна конструкция

 Двигател STIHL 2-Mix - обобщение:

  • Ефективен: висока мощност при ефективно оползотворяване на използваното гориво
  • Висока производителност: висок въртящ момент в широк диапазон на оборотите
  • Екологичен: Разходът на гориво е значително намален, по този начин се намалява въздействието върху околната среда, тъй като се отделят по-малко вредни отработени газове.
  • Икономичен: Разходът на гориво е намален до 20% в сравнение с конвенционалните двутактови двигатели без 2-Mix технология.
  • Оборудван за бъдещето: Двигателят STIHL 2-Mix с принцип на продухване изпълнява строгата европейска директива за отработени газове, степен V.