2199,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Мощен помощник при поддръжка на ландшафта

Мощният бензинов храсторез STIHL FS 491 C-EM разполага с увеличен диаметър на косене от 520 мм и така позволява на професионалните потребители в поддръжката на ландшафта много бърз напредък в работата. Чрез антивибрационната система на STIHL при косене с професионалния храсторез има само леки вибрации. Това предпазва Вашите мускули и стави – точно така, както и ергономичната лостова ръкохватка за работа с две ръце, която подпомага естественото движение при косене.

Благодарение на STIHL ErgoStart стартирате моторната коса с минимално усилие, което прави работата със STIHL FS 491 C-EM много удобна. Напълно електронното управление на двигателя STIHL M-Tronic допълнително осигурява лесно стартиране и постоянна оптимална мощност на двигателя. STIHL FS 491 C-EM има най-новата версия M-Tronic 3.0. Освен това бензиновата моторна коса разполага с универсална предавателна кутия с възможност за допълнително смазване. По този начин печелите от дълъг експлоатационен живот на уреда.

Оптимизираната защита в долния край на FS 491 C-EM предлага добър поглед върху работната повърхност и освен това подобрява възможностите за прибиране, когато съхранявате моторната си коса. Храсторезът FS 491 може да се използва адаптивно: можете да комбинирате бензиновата моторна коса с глава за косене, нож за косене, нож за гъсталак, нож за надробяване или циркулярен диск.

По-голям кръг за косене за ефективна работа: храсторезът FS 491 C-EM на STIHL

Бензиновият храсторез FS 491 C-EM на STIHL е много подходящ за общини, отдели за поддръжка на магистрали, земеделци или професионални потребители в поддръжката на ландшафта. Неговият голям диаметър на косене от 520 мм е идеален с работата при косене на големи площи. Нов циркулярен диск с остри зъби с 250 мм диаметър и 26 зъба позволява даже още по-бърз напредък при рязане и дори разрязване на средноголеми дървета.

FS 491 C-EM

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

STIHL M-Tronic
STIHL M-TRONIC
Ергономична лостова ръкохватка
ЕРГОНОМИЧНА ЛОСТОВА РЪКОХВАТКА (ЗА КОСЕНЕ)
Регулиране на ръкохватката без инструмент
Регулиране на ръкохватката без инструмент

Технически характеристики

Работен обем51,6 см³
Мощност2,4/3,3 kW/к.с.
Тегло9,3 кг 1)
Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент102 dB(A) 2)
Ниво на звуково налягане с метален инструмент101 dB(A) 2)

Сервизно обслужване и съвети