Национално състезание за дървосекачи - ДГС Селище, 2017г.

Дисциплини и класиране

Национално състезание ДГС Селище 2017

На 14.06.2017г. на територията на ДГС Селище, за втора поредна година се проведе Национално състезание за дървосекачи, организирано от фирма АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД, дъщерно дружество на ANDREAS STIHL AG & Co. KG, Германия, която осигури и наградите за призьорите.
Надпреварата за най-добър секач протече според изискванията на правилника за провеждане на световното първенство за дървосекачи, в сила от 2013г. Участие взеха общо 8 отбора – по един от шестте държавни предприятия и от Учебно-опитните горски стопанства на ЛТУ в Юндола и Петрохан и представител на домакините. Отборите от по двама души се надпреварваха в 5 дисциплини: поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Всички участници получиха комбинирани каски STIHL.

В индивидуалното комплексно класиране призът „Най-добър секач" и моторен трион STIHL MS 362 спечели Иван Каменов от отбора на УОГС Петрохан, следван от Ибрахим Мандраджи от УОГС Юндола и Яшар Воруков от ЮЗДП Благоевград, които бяха наградени съответно с моторен трион STIHL MS 261 и STIHL MS 241 С-М.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на УОГС Юндола, а на второ и трето място останаха съответно тимовете на ЮЗДП Благоевград и УОГС Петрохан.

Победителите в отделните дисциплини:

  • Поваляне на дърво - Иван Каменов от УОГС Петрохан;
  • Монтаж на верига - Иван Каменов от УОГС Петрохан;
  • Комбинирано рязане - Марио Власев от ЮЗДП Благоевград;
  • Прецизно рязане - Ибрахим Мандраджи от УОГС Юндола;
  • Кастрене - Иван Каменов от УОГС Петрохан

бяха отличени с грамоти и всеки от тях получи различен практичен артикул с марка STIHL, както следва: раница,  антифони, суитчър, брадва или елек STIHL.

Национално състезание за най-добър секач ДГС Селище 2017 Отразяване в ТВ ЕВРОКОМ на състезанието през 2017 г.