Производство на акумулаторни батерии STIHL

Как се създава професионална акумулаторна батерия от STIHL? Това ще научите тук. Ние Ви водим стъпка по стъпка през производството на батерии в седалището на STIHL в гр. Вайблинген, Германия. Първо впечатление ще получите от следващото видео.

Общ преглед: Производство на акумулаторни батерии 

  • Производство на акумулаторни продукти при STIHL от 2009 г. 
  • Собствено производство на акумулаторни батерии във Вайблинген, в това число професионални акумулаторни батерии, които могат да се носят на гърба, AR 2000 L и AR 3000 L от системата AP  
  • Производство в различни стъпки, от подготовката на държача на клетката до теста End-of-Line  
  • Необходими са максимална прецизност и различни мерки за осигуряване на качеството   

Компетентност за акумулаторни батерии при STIHL

STIHL още днес поглежда назад към дългогодишната компетентност за акумулаторните батерии. От 2009 г. при STIHL се произвеждат акумулаторни продукти.  

За да обедини ефективно акумулаторната и електрическата технология и да отговори на изискванията на STIHL за мощност и дълготрайност при съвременните акумулаторни уреди, през 2016 г. STIHL създаде специализиран център за акумулаторни и електрически технологии. 

От 2018 г. STIHL освен това управлява собствено производство на акумулаторни батерии в непосредствена близост до развойните и специализираните центрове.

Професионална мощност от Вайблинген

Във Вайблинген STIHL произвежда професионални батерии, които могат да се носят на гърба, AR 2000 L и AR 3000 L от системата AP. Тези ергономични и издръжливи акумулаторни батерии са подходящи за професионална постоянна употреба, например на уреди за обдухване, уреди за жив плет или КомбиДвигатели.

Професионалната батерия STIHL AR 2000 L осигурява 1 015 ватчаса, предоставени от 60 акумулаторни клетки. Теглото от 7,4 килограма може да се носи удобно на гърба.

Още повече мощност съдържа STIHL AR 3000 L. Неговите 90 акумулаторни клетки осигуряват енергия от 1 520 ватчаса при общо тегло 9,5 килограма.

Поглед в производството на акумулаторни батерии на STIHL

Какви етапи от производството са необходими и как STIHL гарантира, че всички екземпляри отговарят на високите изисквания за качество още по време на производството? Ние Ви водим през производството.

Какво е особено важно при производството на батерии?

По време на цялостното производство на батериите електростатичните разряди представляват значителен риск. Служителите носят специално отвеждащо работно облекло, за да предпазват ефективно все още незащитените електронни компоненти по време на производството.

От сглобяването на клетките до теста End-of-Line STIHL инсталира различни процеси за осигуряване на качеството, за да предостави най-доброто качество на зареждане и в приложението.

Чувствителните компоненти не позволяват толеранс за грешки в производствените процеси. Ето защо всяка стъпка от производството на батерии изисква най-високо ниво на прецизност, така че готовата акумулаторна батерия да отговаря на високите изисквания за качество от нас и от нашите клиенти.

Перспектива

STIHL продължава да разширява производството на акумулаторни батерии в седалището във Вайблинген и произвежда и професионалната акумулаторна батерия AP 500 S на място в Германия. Паралелно с това ще се появи ново производство на професионални акумулаторни продукти, които ще започнат да се произвеждат през 2024 г. в завод 2 във Вайблингер.

STIHL развива интелигентни батерии, за да могат потребителите да настроят батерията още по-прецизно спрямо употребата. Това се постига например чрез интелигентната технология на зареждане, която се адаптира автоматично към работните задачи. Това ще гарантира в бъдеще, че навреме ще бъде осигурена пълна мощност при максимален експлоатационен срок на батерията.

Още повече за любителите на техниката