FSA 200 като пример за здравословна работа

Акумулаторният храсторез STIHL FSA 200 определя нови мащаби за здравословна работа в професионалния сектор. Научете предимствата тук.

Обзор: FSA 200

 

  • Храсторез с висока производителност при рязане за професионална употреба
  • Подходящ за райони с наложени ограничения на шума и за поддръжка на зелени площи на непроходими терени
  • Добре обмислена система за носене и ергономични ръкохватки за управление за оптимално разпределяне на тежестта
  • Щадяща мускулите работа благодарение на професионалната антивибрационна система 
  • Въздушният филтър осигурява оптимално охлаждане на двигателя и дълъг експлоатационен живот 

 

Храсторез FSA 200: Общ преглед на уреда на STIHL 

Акумулаторният храсторез STIHL FSA 200 е новост в системата AP за здравословна работа. Той е особено подходящ за косене на трева и гъсталаци в райони с наложени ограничения на шума и за поддръжка на зелени площи на непроходими терени.

Със своята отлична производителност при рязане, FSA 200 е изключително подходящ за професионална употреба, например в рамките на общински предприятия и фирми за озеленяване, но също и за частна употреба в големи градини. Той е с голям радиус на косене с корда от 45 см. и е съвместим с широк асортимент от режещи инструменти на STIHL, така че може да бъде оптимално оборудван за всяко приложение. Тъй като FSA 200 разполага със защита от напръскване с вода според IPX4 стандарта, е възможна гъвкава работа и в дъждовно време.  

FSA 200 разполага с мощен задвижващ модул с безчетков EC двигател с електронно регулиране. Високата мощност на двигателя, както и оптимално съчетаните характеристики позволяват на потребителите осезаемо по-бърз напредък в работата. Това е важна предпоставка за здравословна работа с минимално натоварване.

Топ комбинациите за Вашия FSA 200

Ергономичност за оптималното разпределение на тежестта

Проблеми поради болки в гърба

Физическата умора и болките в гърба са сред често срещаните проблеми при по-продължителна работа с моторна коса. При постоянно натоварване това може да доведе дори до трайни физически увреждания.

Мъж с лични предпазни средства STIHL коси зелена площ с избуяла растителност с акумулаторен храсторез STIHL FSA 200

Системата за носене на FSA 200 разпределя теглото оптимално

Решението на FSA 200

При FSA 200 това е взето предвид под формата на добре обмислена система за носене с включена лента за окачване на презрамен колан, която поема тежестта на моторната коса и я разпределя оптимално. Умората по време на работа се предотвратява ефективно благодарение на ергономични ръкохватки за управление с безстепенно регулиране на оборотите, както и посредством сгъваем затегателен винт на задвижващия лост. Два отделни елемента за управление за включване на уреда и за избор на степента на мощност позволяват лесна работа с уреда.

Ефективно намаляване на вибрациите 

Проблеми с умората

Работата с обикновени храсторези може да доведе до бърза умора в крайниците и вследствие на това до намаляване на прецизността. Това оказва негативно влияние не само върху резултатите от косенето, но и върху безопасността при работа. 

Решението на FSA 200

Срещу възникващите вибраци FSA 200 разполага с антивибрационна система за професионалисти, която се състои от оптимално съчетани помежду си буферни и пружинни елементи. За намаляване на вибрациите антивибрационната система отделя ръкохватките на уреда от силовото предаване. По този начин антивибрационните системи на STIHL ефективно намаляват вибрациите и осигуряват щадяща мускулите работа без умора, а това са добри предпоставки за безопасна и здравословна работа. 

Безопасност при работа в STIHL

Трима мъже с лични предпазни средства STIHL и акумулаторни уреди STIHL пред товарната платформа на автомобил

С подходящата екипировка работата може да започне

Безопасна и здравословна работа 

STIHL отдава голямо значение на безопасността при работа и опазване на здравето. Предоставяме Ви информация за най-важните предпазни мерки и мероприятия за безопасност, за да можете Вие и Вашите служители да изпълнявате работата си без притеснения и в здравословна среда.

Останете защитени от главата до петите

Почти без шум и емисии – благодарение на акумулаторната мощност 

Проблеми със силата на звука

 Когато става дума за професионална работа с храсторези, шумът и емисиите често са пречка за здравословна работа. Силата на звука при много уреди е неприятна за хората наоколо и ограничава значително времето, през което може да се работи, особено в райони с наложени ограничения на шума като училища и детски градини. В допълнение за потребителя това означава, че трябва да носи средства за защита от шум. Освен това често се вдишват потенциално опасни за здравето газове, които същевременно вредят на околната среда. 

Решението на FSA 200

 В сравнение със съответните бензинови уреди, FSA 200 предлага многобройни предимства на акумулаторните уреди при професионална употреба. Така FSA 200 може да се използва без отработени газове и неприятни миризми, което допринася за здравословна работа и предоставя решаващо предимство за околната среда. 

Освен това лесният за почистване въздушен филтър осигурява оптимално охлаждане на двигателя и дълъг експлоатационен живот на уреда. В допълнение работната сила на звука при FSA 200 е сравнително по-ниска, така че в зависимост от режещия инструмент може да се работи дори без антифони.  

 Икона на контейнер за отпадъци

Информация относно изхвърлянето на батерии

Батериите и акумулаторите не трябва да се изхвърлят с битовите отпадъци, а Вие сте задължени по закон да връщате използваните батерии и акумулатори. 

Безопасност благодарение на интелигентно свързване

Проблеми с нараняванията

 При липса на редовно техническо обслужване и поддръжка е възможно уредите да не запазят безопасността и функционалността си в дългосрочен план. Това може да доведе до наранявания по време на работата, които да застрашат потребителите и околната среда.

Решението на FSA 200

 За повишена безопасност при работа допринася при FSA 200 между другото и възможността за свързване към STIHL connected. За целта смарт конекторът 2 A трябва да се постави и монтира на предвидената за това позиция в корпуса. Тогава той е свързан към контролера и предава важни данни за уреда, например информация за техническото обслужване и поддръжката на уреда. Данните могат да бъдат преглеждани и използвани в рамките на STIHL connected през приложението STIHL connected и портала STIHL connected, за да бъде гарантирана постоянно оптимална безопасност при работа.

Възползвайте се от нашата консултация за поддръжката и техническото обслужване на FSA 200!

Още повече за любителите на техниката