4599,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Информация

Технически характеристики

Макс. площ за косене1500 м²
Макс. наклон45 %
Макс. наклон с комплект за надграждане55 %
Ширина на косене28 см
Мин. височина на косене20 мм

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

iMOW® 5 EVO: За комфортната и напълно автоматична поддръжка на тревни площи

Косачката робот STIHL iMOW® 5 EVO Ви подпомага напълно автоматично при поддръжката на тревни площи със средна големина при частна употреба. Задвижвани от мощна литиево-йонна акумулаторна батерия, трите осцилиращи остриета на ножовете от системата Disc-Cut постигат посредством високата си скорост чисто косене за по-кратко време на активност в сравнение с iMOW® 5 на STIHL.

С косачката робот можете например да косите на склон и същевременно да мулчирате. При това тревата се надробява така, че може директно да се използва повторно като тор за тревната площ. Благодарение на надеждното поведение при движение на косачката робот iMOW® 5 EVO можете ефективно да се справяте с тревни площи до 1500 м² и с наклони на терена до 45 %. Комплектът за надграждане, наличен като опция, дори позволява на Вашата iMOW® да коси на наклони до 60 %.

Ултразвуковите сензори и контролираната скорост дават възможност за внимателен досег с препятствия, за да може да се коси тревата в близост до обект и iMOW® 5 EVO на STIHL да променя при контакт самостоятелно посоката. Интелигентни маневри за обръщане позволяват косене на тесни места. С помощта на сензори за наклон се адаптира скоростта на неравен терен.

Панелът за управление дава възможност за лесно управление чрез няколко бутона. В допълнение интуитивното управление се подпомага от гласовото извеждане. Чрез задната светодиодна (LED) лента и светлинните знаци на светодиодната (LED) матрица на горната страна се индикира актуалният статус. Светодиодната (LED) лента на предната страна дава възможност за дневна светлина при придвижване на косачката в 3 различни варианта. Можете да управлявате Вашата косачка робот iMOW® 5 EVO по всяко време през Bluetooth®, WLAN или когато тя се движи извън зоната на дома Ви чрез мобилна връзка с помощта на приложението MY iMOW®. Извън зоната на дома Ви има възможност през модула за мобилна връзка и чрез аларма да се засече кражба и да се установи местоположението на самоходната косачка. Допълнително можете през приложението също да настройвате индивидуално височината на косене на различни степени. В плана за косене определяте времеви прозорци за седмични планове, в които Вашата iMOW® 5 EVO на STIHL да е активна самостоятелно. При необходимост можете да стартирате Вашата косачка робот и ръчно. С помощта на сензора за дъжд може да се направи индивидуална настройка дали при влажно време да се коси или косачката робот да направи пауза. Станцията за зареждане служи като основа на косачката робот и за нейното зареждане.

За инсталиране ще Ви е необходим в зависимост от големината на градината  подходящият комплект за инсталиране. Косачките роботи STIHL iMOW® отговарят на всички валидни стандарти за безопасност. Въпреки това важи следното: Косачката робот iMOW® не е играчка. В интервалите от време, в които косачката робот iMOW® е активна, трябва да се държат далеч от работния обсег особено деца, наблюдаващи лица и животни. Допълнителна информация можете да намерите в инструкцията за употреба.

Сервизно обслужване и съвети