3499,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Информация

Технически характеристики

Макс. площ за косене1500 м²
Макс. наклон40 %
Ширина на косене28 см
Мин. височина на косене20 мм
Макс. височина на косене60 мм

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

iMOW® 5: Коси самостоятелно и напълно автоматично средноголеми тревни площи

С косачката робот STIHL iMOW® 5 можете при частна употреба напълно автоматично да поддържате тревни площи със средна големина. Косачката робот работи с мощна литиево-йонна акумулаторна батерия. Тя позволява да се коси продължително време без прекъсване. С трите осцилиращи остриета на ножовете от системата Disc-Cut се постига чисто косене посредством високата скорост на остриетата.

Благодарение на надеждното поведение при движение на косачката робот можете ефективно да обработвате наклони на терена до 40% при косене на склон. Освен това на тревни площи до 1500 м² тревата се надробява от косачката робот iMOW® 5 на STIHL при едновременно мулчиране, така че тревата да действа още веднъж директно като тор за тревната площ. Чрез ултразвукови сензори и контролирана скорост препятствията се достигат внимателно и тревата се окосява и в близост до обекта. При допир с препятствие самоходната косачка робот извършва самостоятелно смяна на посоката. На тесни места ефективното косене се подпомага от интелигентни маневри за обръщанe. На неравен терен скоростта се адаптира чрез сензори за наклон, така че и при такива условия да получите равномерен резултат.

Панелът за управление дава възможност за лесно управление чрез няколко бутона. Допълнително интуитивното управление се подпомага от гласовото извеждане. Чрез задната светодиодна (LED) лента се индикира актуалният статус на Вашата косачка робот, докато предната светодиодна (LED) лента позволява дневна светлина по време на движение на робота в три различни варианта. Можете да управлявате Вашата косачка робот по всяко време през Bluetooth® или WLAN с помощта на приложението MY iMOW®. През него можете също индивидуално да настройвате височината на косене на различни степени. В плана за косене могат да се определят времеви прозорци за седмични планове, в които Вашата iMOW® 5 на STIHL автоматично да бъде активна. При необходимост можете да стартирате Вашата косачка робот и ръчно. Сензора за дъжд можете да настроите сами така, че тревните площи да се косят и при влажно време или iMOW® 5 да направи пауза. Зарядната станция служи като основа на косачката робот и за нейното зареждане.

За инсталиране ще Ви е необходим в зависимост от големината на градината  подходящият комплект за инсталиране. Косачките роботи STIHL iMOW® отговарят на всички валидни стандарти за безопасност. Въпреки това важи следното: Косачката робот iMOW® не е играчка. В интервалите от време, в които iMOW® е активна, трябва да се държат далеч от работния обсег особено деца, наблюдаващи лица и животни. Допълнителна информация ще намерите в инструкцията за употреба.

Сервизно обслужване и съвети