Трактори за косене от серия Т4

Трактори от серия Т4 Zoom

Тракторите за косене на VIKING се отличават с висока производителност при косене, удоволствие при каране и много комфортни елементи на оборудването. VIKING разшири асортимента си с още една серия трактори за косене T4 със странично изхвърляне на окосената маса. В резултат на това окосената трева се разпределя равномерно върху зелената площ и я наторява. Освен това отпада изхвърлянето на окосената маса, което пести време.

Тракторите дават възможност за удобно косене на големи тревни площи от седнало положение. Обикновено окосената маса първо се събира в големия кош за трева и след това може да се използва за приготвяне на компост. Но не навсякъде има място, където органичният материал да бъде оставен да се разложи. С тракторите на VIKING от серия T4 няма защо да се притеснявате за това.

Моделите от серия T4 са оборудвани със странично изхвърляне, което разпределя окосената маса равномерно по цялата тревна площ, където тя се разлага оптимално на съставните си елементи. По този начин косенето отнема по-малко време и почвата се снабдява точно с тези хранителни вещества, които са необходими за растежа на растенията. Моделите със странично изхвърляне са подходящи и за косене на по-висока трева. Благодарение на това тракторите за косене от серия T4 се използват многостранно за поддръжка на големи зелени площи. Тъй като нямат кош за трева, те са с много компактни размери и имат радиус на завиване само 80 см. Големите, щадящи тревата, профилни гуми им осигуряват сигурно придвижване на всеки терен.