ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ С STIHL: ЗА БЛЕСТЯЩА ЧИСТОТА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ГРАДИНСКИ СЕЗОН

Почистване и поддръжка на градински мебели

Градинският сезон вече настъпи и градинските мебели се използват често, което налага и тяхното почистване и поддръжка. А защо трябва да ги почиствате редовно? Много просто: няколко месеца в годината те стоят на открито и през цялото това време са подложени на външни влияния, които оставят своите следи. При това голямо значение естествено имат фактори като качеството, обработката и материала, от който са изработени, но въпреки това редовното почистване и поддръжка са задължителни, тъй като само така ще удължите срока им на използване и тяхната функционалност и ще си осигурите блестяща чистота през целия градински сезон.

За лесна поддръжка препоръчваме от време на време да избърсвате мебелите с мека кърпа. Така ще отстранявате прахта и други замърсявания, които, ако останат твърде дълго върху мебелите, могат да повредят тяхната повърхност. Естествено поне един път в годината трябва да ги почиствате основно като трябва да вземете предвид спецификите на материала, от който са направени: дърво, метал или ратан. 

Почистване на дървени градински мебели

Почистването на дървените градински мебели е по-сложно, отколкото си мислите. Информация по темата ще намерите тук.

Почистване и поддръжка на мебели от ратан

Почистването на градински мебели от ратан и полиратан е малко предизвикателство. В плетената им структура често се задържа мръсотия – въпреки това при почистването им трябва да се внимава то да е щадящо за тях. Как да го постигнете най-лесно, можете да прочетете тук.

Почистване на градински мебели от метал

Да се почистят градински мебели от метал е много лесно. Но и при тях има различни материали и покрития, при почистване на които съответно има различни изисквания. Тук ще прочетете, на какво е важно да обърнете внимание.