Диамантни дискове STIHL

За рязане на бетон, асфалт и естествен камък

Диамантни дискове STIHL

Високото качество на диамантните дискове на STIHL е гарантирано, благодарение на прецизния подбор на материалите, перфектната изработка по най-модерни методи на производство, както и строгия контрол на качеството. Дисковете с марка STIHL убеждават с редица предимства:

  • устойчивост на висока температура
  • висока производителност при рязане
  • по-голяма издръжливост
  • висока рентабилност

Прецизно съгласуване между всички съставни елементи

Съгласуването между елементите на дисковете е гаранция за оптимална производителност при рязане. Системата на свързване, качеството на диамантното ядро и диамантната концентрация са настроени за машини с бензинов двигател, което води до по-малък разход на енергия и по-голяма издръжливост при работа.

Конструкция на дисковете

Дисковете са конструирани да издържат на висока температура. Дори при екстремни натоварвания гарантират прецизен разрез, без да губят стабилност. При мокро рязане това се отразява много положително върху производителността при рязане и издръжливостта. Благодарение на свободното пространството между сегментите на дисковете за асфалт и бетон се подобрява охлаждането, както и отвеждането на частиците отрязан материал.

Предварително шлифоване на сегментите при производство

Предварителното шлифоване на сегментите има две основни предимства:
1.Още при първото им използване достигате максимална производителност при рязане - т.нар. "разработване" на новия диск отпада.
2. Постигат се оптимална производителност при рязане, скорост на подаване и издръжливост.

Диамантните дискове на STIHL се предлагат в шест различни категории - 5, 10, 20, 40, 60 и 80.