Директен избор на продукт: Акумулаторна система АP - моторни триони

MSA 300, без батерия и зарядно

Високоефективен акумулаторен верижен трион за професионална употреба

Информация

STIHL MSA 300 е първият акумулаторен верижен трион, който е разработен от STIHL специално за професионална работа. Пълната електрическа мощност от 3,0 kW се преобразува благодарение на високоефективната разработена специално за този модел моторен трион акумулаторна батерия STIHL AP 500 S в скорост на веригата до 30 м/сек, която заедно с режещата верига STIHL 325" RS Pro и водещата шина Light 04 осигуряват висока производителност при рязане при намалено тегло. При работа с STIHL MSA 300 професионалните потребители се убеждават и в нейната устойчива на атмосферни влияния и здрава конструкция. Антивибрационната система STIHL намалява появяващите се трептения и така облекчава мускулите и ставите на оператора.
За да могат и поддръжката и почистването на акумулаторния верижен трион MSA 300 да се извършват по възможност лесно, достъпът до филтъра е много лесен благодарение на сервизния капак. Като първи моторен трион на STIHL моделът STIHL MSA 300 притежава панел за управление и съобщения, чрез който можете да получите всички важни данни и информации за триона си, който има възможност да работи свързано, тъй като е подготвен за използване със смарт конектора 2 А на STIHL.

В обзорната ни информация за продължителността на работа и зареждане на акумулаторните батерии можете да видите, колко дълго можете да работите с акумулаторния си уред STIHL и колко време е необходимо за зареждане на използваната батерия AP. Там ще намерите информация и коя акумулаторна батерия AP се препоръчва за уреда Ви STIHL.

Всички акумулаторни уреди от системата АР на STIHL са конструирани за използване от професионални потребители и за ежедневна употреба и при неблагоприятни атмосферни условия. Освен това уредите разполагат с доказана при вътрешни проверки защита от всестранно напръскване с вода. При STIHL MSA 300 доказаната при вътрешни проверки защита от напръскване с вода е сертифицирана и съгласно IPX4.

Поваляне на дървета с акумулаторна мощност: STIHL MSA 300


Ландшафтни специалисти, професионални работници в горското стопанство и комуналните услуги могат да използват акумулаторния верижен трион STIHL MSA 300 за поваляне, кастрене, а също и разтрупване на малки и средно дебели дървета. За да работят при това по възможност ефективно, те са подпомогнати от 3 програми за работа (Eco, поваляне и кастрене), които конфигурират верижния трион за съответните приложения.

от 1 548,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

MSA 300

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Акумулаторна технология литиево-йонна, система АP
Дължина на шината см 40
K-фактор съгласно 2006/42/EО dB(A) 2
K-фактор съгласно 2006/42/EО м/сек² 2
Номинално напрежение V 36
Стъпка на веригата .325"
Ниво на звуково налягане dB(A) 1) 93
Ниво на звукова мощност dB(A) 1) 104
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 2) 2,6/2,8

1) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

MSA 300

Серийно оборудване

 • РАБОТНИ РЕЖИМИ Zoom
  РАБОТНИ РЕЖИМИ

  СЪОТВЕТСТВАЩ НА РАБОТАТА ВИ. Този моторен трион Ви предлага 3 различни режима на работа. В режим „Eco“ верижният трион работи с намалена мощност за максимална продължителност на работа на акумулаторната батерия. В режим „Поваляне“ бивате подпомагани от възможно най-висок въртящ момент съчетан с намалена скорост на веригата, за да режете възможно най-равномерно и мощно. В режим „Кастрене“ имате на разположение изключително висока скорост на веригата за прецизно рязане. С помощта на бутона за активиране стартирате моторния си трион в желания работен режим.

 • СИЛОВА ЕЛЕКТРОНИКА С ФУНКЦИЯ НАМАЛЯВАНЕ НА МОЩНОСТ Zoom
  СИЛОВА ЕЛЕКТРОНИКА С ФУНКЦИЯ НАМАЛЯВАНЕ НА МОЩНОСТ

  ЕФЕКТИВЕН КОНТРОЛ НА МОЩНОСТТА. Функцията за намаляване на мощността предлага две предимства по отношение на работата Ви: от една страна тази функция предпазва моторния Ви трион от възможно прегряване чрез намаляването на силата на тока. От друга страна намаляването на мощността е знак, че разполагате с много малък заряд на батерията. В двата случая можете да довършите вече започнатите разрези, без да се изгаси двигателя.

 • ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР ОТ КЕЧЕ Zoom
  ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР ОТ КЕЧЕ

  ЗА ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА НА СИЛОВАТА ЕЛЕКТРОНИКА И ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ДВИГАТЕЛЯ. Въздушният филтър от кече филтрира стружки, фин прах и замърсявания от потока охлаждащ въздух. Така охлаждащите тела на силовата електроника и елементите на двигателя се задържат чисти дълго време. Можете да почиствате демонтирания въздушен филтър от кече лесно и ефективно с STIHL Varioclean и да го използвате отново. Почистването трябва да се прави редовно, при интензивна употреба ежемесечно.

 • ЛОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ С ФУНКЦИЯ НА ПОТЕНЦИОМЕТЪР Zoom
  ЛОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ С ФУНКЦИЯ НА ПОТЕНЦИОМЕТЪР

  ЗА КОМФОРТНО БОРАВЕНЕ. Посредством лоста за управление с функция на потенциометър можете да регулирате безстепенно оборотите на акумулаторния си верижен трион и така съответно да контролирате и адаптирате лесно мощността.

 • ПАНЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И СЪОБЩЕНИЯ Zoom
  ПАНЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И СЪОБЩЕНИЯ

  Важна информация за състоянието с един поглед. Голямото светодиодно (LED) поле за индикация Ви показва по всяко време важна информация за актуалното състояние на моторния трион. С нейна помощ виждате избрания работен режим и получавате информация за спирачката на веригата и наличното количество масло за вериги.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

MSA 300

Принадлежности

  • Акумулаторна батерия AP 300 S Zoom
   Акумулаторна батерия AP 300 S

   Изключително мощна литиево-йонна акумулаторна батерия с напрежение 36 V и номинален енергоресурс 281 Wh. За максимална продължителност на използване с акумулаторни уреди STIHL от акумулаторната система АP и отлична производителност при рязане с MSA 220 C. Продължителността на работа зависи от вида на уреда. Със светодиоден индикатор за нивото на зареждане (LED). Съвместима със зарядните устройства AL 101, AL 300 и AL 500.

  Техн. данни Стойност
  Тегло 1,8 кг
  Eнергоресурс 1) 281 Wh
  Акумулаторен капацитет съгласно IEC 61960 7,2 ah
  Номинален капацитет на клетката (по спецификация на производителя) 2,6 Ah

  1) Енергоресурс съгласно спецификациите на производителя на клетките. За удължаване на експлоатационния живот наличният енергоресурс при действителна употреба е по-малък.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Акумулаторна батерия AP 500 S Zoom
   Акумулаторна батерия AP 500 S

   Системата АР на STIHL Ви подпомага при Вашите ежедневни задачи в градинарството и поддръжката на ландшафта и на дърветата. Подходящите литиево-йонни акумулаторни батерии AP Ви помагат при това да можете да използвате акумулаторни уреди STIHL и за по-трудни дейности. Посредством четири светодиодни (LED) светлини винаги сте информирани за състоянието на зареждане на акумулаторната батерия. Благодарение на нова мощна ламинатна технология акумулаторната батерия АР 500 S на STIHL предлага два пъти по-голям брой възможни цикли на зареждане в сравнение с досегашните акумулаторни батерии STIHL. Бе повишена още веднъж и отдаваната мощност в сравнение с AP 300 S на STIHL. Освен това акумулаторната батерия STIHL АP 500 S може да бъде интегрирана в системата за управление на машинния парк STIHL connected. Така по всяко време имате информация за действителната продължителност на работа.

   STIHL AP 500 S с номинално напрежение 36 V може да бъде зареждана с устройствата за бързо зареждане STIHL AL 300 и STIHL AL 500 или със стандартното зарядно STIHL AL 101.

   В обзорната ни информация за продължителността на работа и зареждане на на акумулаторните батерии можете да видите, колко дълго можете да работите с акумулаторния си уред STIHL и колко време е необходимо за зареждане на използваната акумулаторна батерия AP. Там ще видите също и, коя акумулаторна батерия AP се препоръчва за уреда Ви STIHL.

   Всички акумулаторни уреди в рамките на акумулаторната система АР на STIHL са конструирани за ежедневна употреба от професионални потребители и при неблагоприятни метеорологични условия. За това те разполагат с тествана защита от напръскване с вода. Ефективността се удостоверява чрез взискателни вътрешни проверки. Тестът е ориентиран между другото спрямо стандарт IPX4.

  Техн. данни Стойност
  Номинално напрежение 36 V
  Тегло 1,94 кг
  Eнергоресурс 1) 337 Wh
  Акумулаторен капацитет съгласно IEC 61960 8,8 ah
  Номинален капацитет на клетката (по спецификация на производителя) 9,36 Ah

  1) Енергоресурс съгласно спецификациите на производителя на клетките. За удължаване на експлоатационния живот наличният енергоресурс при действителна употреба е по-малък.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Стандартно зарядно устройство AL 101 Zoom
   Стандартно зарядно устройство AL 101

   Съвместимо с акумулаторните батерии АР и АК на STIHL. Със светодиоден индикатор за работното състояние (LED) и пасивно охлаждане на батерията. Захващане на навития кабел с велкро-лента. Зарядното устройство може да бъде монтирано на стена.

  Техн. данни Стойност
  Тегло 0,7 кг
  Номинално напрежение 220-240 V
  Номинален ток 0,7 A
  Продължителност на зареждане на AK 10 1) 95 мин
  Продължителност на зареждане на AK 20 1) 180 мин
  Продължителност на зареждане на AK 30 1) 205 мин
  Продължителност на зареждане на AP 100 100 мин
  Продължителност на зареждане на AP 200 200 мин
  Продължителност на зареждане на AP 300 250 мин
  Консумация на мощност 0,1 kW
  Заряден ток 1,6 A

  1) Продължителност на зареждане в минути до 100 % капацитет

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Устройство за бързо зареждане AL 301 Zoom
   Устройство за бързо зареждане AL 301

   За да губите възможно най-малко време при зареждане на акумулаторни батерии, можете да използвате устройствата AL на STIHL за бързо зареждане на акумулаторни батерии. Всички батерии АК на STIHL, АР на STIHLиAR на STIHL се зареждат отново бързос бързите зарядни AL на STIHL. Активно охлаждане на батерията предпазва акумулаторната батерия по време на процеса на зареждане. Индикацията за работното състояние показва посредством светодиоди (LED), до къде е достигнал процеса на зареждане.

   Леките и компактни бързи зарядни AL на STIHL имат номинално напрежение 36 V и работят със съответни зарядни токове за изключително бързо зареждане. Бързите зарядни устройства на STIHL с практично навиване на кабела могат да бъдат закрепени и на стена.
   Предлагат се два модела бързи зарядни AL на STIHL:

   • AL 301 (кат. № EA094305500) със заряден ток до 6,5 A, тегло 1,2 кг
   • AL 500 (кат. № 48504305700) със заряден ток до 12 A, тегло 1,3 кг

   Повече информация за стандартите за безопасност за акумулаторните ни батерии ще научите в консултанта ни STIHL за зареждане на литиево-йонни акумулаторни батерии.

  Техн. данни Стойност
  Номинално напрежение 220-240 V
  Номинален ток 2,3 A
  Тегло 1,2 кг
  Консумация на мощност 0,3 kW
  Заряден ток 6,5 A

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Устройство за бързо зареждане AL 500 Zoom
   Устройство за бързо зареждане AL 500

   За зареждане на акумулаторните батерии AK, АР и AR на STIHL. Ухо на дъното на корпуса за закрепване на стена и навиване на кабела, със светодиоден индикатор за работното състояние (LED) и активно охлаждане на акумулаторната батерия.

  Техн. данни Стойност
  Тегло 1,3 кг
  Номинално напрежение 220-240 V
  Продължителност на зареждане на AP 100 35 мин
  Продължителност на зареждане на AP 300 35 мин
  Заряден ток 12 A
  Консумация на мощност 0,6 kW
  Номинален ток 2,6 A
  Продължителност на зареждане на AP 200 35 мин

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Зарядно устройство за няколко батерии AL 301-4 Zoom
   Зарядно устройство за няколко батерии AL 301-4

   Ако Вие като градинар, озеленител, домоуправител или зает в комунална дейност работите често с акумулаторни уреди, тогава трябва и да зареждате често техните акумулаторни батерии. За да имате винаги достатъчно готови за работа, заредени акумулаторни батерии от ситемата АР на STIHL, можете да монтирате зарядното устройство за няколко батерии STIHL AL301-4 в превозното си средство или на стена в работилницата или офиса си. Зарядното устройство може да зарежда последователно до 4 акумулаторни батерии STIHL AP.

   Тъй като времето за зареждане и натоварването на мрежата при мобилното зарядно устройство STIHL AL 301‑4 са добре балансирани, а и управлението му се извършва много лесно, можете да го използвате в почти всяка ситуация по време на работа. Тъй като това е първата система за зареждане на няколко батерии, която е специално разработена за използване в превозни средства, сме обърнали внимание на това да има здрава конструкция и успешно управление на енергията. Така акумулаторната система STIHL AL 301‑4 е с възможност както за нареждане в редица, така и за складиране. Следователно можете да я монтирате и съхранявате компактно. За да добиете бързо обща представа за състоянието можете с натискане само на един бутон да видите нивата на зареждане на всички акумулаторни батерии. Възможно е дори ситуативно зареждане, така че и отделни акумулаторни батерии да могат бързо да се използват отново заредени със зарядното устройство за няколко батерии AL 301‑4 на STIHL.

  Техн. данни Стойност
  Номинално напрежение 220-240 V
  Номинален ток 2,3 A
  Тегло 4,4 кг
  Консумация на мощност 0,3 kW
  Заряден ток 6,5 A

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Пилодържател 2 в 1 Zoom
   Пилодържател 2 в 1

   Практично помощно средство за бързо заточване с една манипулация на зъба и на ограничителя на подаването. Подходящ за използване от потребители любители. За заточване на вериги със стъпка .325", 1/4" P, 3/8" и 3/8" P.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon International 30.3.2023 г.