Директен избор на продукт: Акумулаторна система АP - уреди за обдухване

HOBOBGA 300 без батерия и зарядно устройство

Носен на гръб акумулаторен уред за обдухване: много тих въпреки високата ефективност при обдухване

Информация

Когато служтели на комуналните служби и предприятия по озеленяване извършват дейности по почистване в райони с наложени ограничения на шума, нивото на шум на използвания уред е съществен фактор за околните. Ето защо при носения на гръб акумулаторен уред за обдухване STIHL BGA 300 намалихме значително емисиите на шум за живущите и минувачите посредством новата система на STIHL за намаляване на шума (Noise Reduction System). Допълнително чрез намаляване на определени честоти постигнахме по-приятно бръмчене на уреда по време на работа. В същото време ефективността при почистване е особено висока в резултат на максималната скорост на въздушната струя от 86 м/сек. Така с него можете да издухвате бързо тежки, мокри листа и да почиствате ефективно паркови и тревни площи, алеи и улици.
За оптимално управление на енергията можете удобно да регулирате силата на обдухване от ръкохватката за управление с 4 светодиодни (LED) индикатора за 4 предварително зададени нива на мощност (степен 1 – 3 / с трайно усилване) за съответната задача по почистване. Дължината на тръбата за обдухване с бърза настройка на акумулаторната духалка STIHL BGA 300 може много бързо да бъде намалена за работа в ограничени пространства и след това също толкова бързо отново да бъде удължена. Ефективната работа се подпомага допълнително от компактната конструкция на акумулаторния уред за обдухване BGA 300 на STIHL, тъй като така се нуждаете от възможно най-малко място, когато например при почистване се движите между паркирани автомобили.
Благодарение на ергономичната система за носене с удобни презрамки и колан за кръста, както и близкия до тялото център на тежестта на носената на гръб акумулаторна батерия STIHL AR L теглото на уреда се разпределя оптимално. За работа с BGA 300 е необходима най-малко една носена на гръб акумулаторна батерия STIHL AR 2000 L или за пълна мощност при издухване STIHL AR 3000 L. Освен това тази духалка е подготвена за свързана работа през STIHL connected благодарение на Smart Connector 2 A.
Всички акумулаторни уреди от системата АР на STIHLса конструирани за използване от професионални потребители и за ежедневна употреба и при неблагоприятни атмосферни условия. Освен това те разполагат с доказана при вътрешни проверки защита от всестранно напръскване с вода. Тестът за напръскване с вода е ориентиран между другото към стандарт IPX4.

Батерии за акумулаторни уреди за обдухване
Моля, изберете желания от Вас артикул
Батерии за акумулаторни уреди за обдухване от система АP

1 316,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Номинално напрежение V 36
Тегло кг 1) 7,4
Акумулаторна система AP
Сила на обдухване N 2) 26
Maкс. скорост на въздушната струя м/сек 86
Maкс. дебит на въздушната струя м³/ч 3) 970
Ниво на звуково налягане dB(A) 4) 84
Ниво на звукова мощност dB(A) 4) 94
Ниво на вибрации дясно м/сек² 5) 0,2
Продължителност на работа с AR 2000 L мин 6) до 48
Продължителност на работа с AR 3000 L мин 6) до 61

1) Без акумулаторна батерия
2) Комбинация от скорост и дебит на въздушната струя
3) с кръгла дюза
4) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
5) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
6) Посочените данни са приблизителни и зависят от употребата на уреда.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

Серийно оборудване

 • СИСТЕМА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ШУМА Zoom
  СИСТЕМА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ШУМА

  ПО-МАЛКО ШУМ ЗА ОКОЛНИТЕ. Чрез иновативната технология силата на шума (нивото на звукова мощност) за жителите и минувачите е намалена значително. Едновременно с това смущаващите честоти са минимизирани, така че при работа уредът има приятен бръмчащ звук. Пиковете на шум на входа на мощната турбина са намалени до такава степен, че за хората около уреда се постигат равномерно ниски емисии на шум.

 • УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА Zoom
  УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА

  ПОДХОДЯЩАТА МОЩНОСТ ЗА ВСЯКО ПРИЛОЖЕНИЕ. В зависимост от изискването силата на обдухване може да бъде регулирана гъвкаво на 4 нива на мощност вкл. режим усилване. Избраното ниво се индикира посредством светещ светодиод (LED). В режим усилване, чрез пълно натискане на спусъка, независимо от предварително избраното ниво на мощност, имате възможност да достигнете трайно до максимална сила на обдухване на уреда. Чрез избора на подходящото ниво на мощност можете да оптимизирате продължителността на работа на акумулаторната батерия.

 • ФИКСИРАЩ СЕ ЛОСТ ЗА ГАЗТА Zoom
  ФИКСИРАЩ СЕ ЛОСТ ЗА ГАЗТА

  ФИКСИРАНЕ НА ЛОСТА ЗА ГАЗТА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ. Можете да фиксирате лоста за газта във всяка желана позиция, и в междинни нива. Това облекчава показалеца Ви при продължителна употреба без промяна на мощността.

 • БЪРЗО РЕГУЛИРАНЕ ДЪЛЖИНАТА НА ТРЪБАТА ЗА ОБДУХВАНЕ Zoom
  БЪРЗО РЕГУЛИРАНЕ ДЪЛЖИНАТА НА ТРЪБАТА ЗА ОБДУХВАНЕ

  ЗА КОМФОРТНА РАБОТА ПРИ ОГРАНИЧЕНИ И ЪГЛОВИ ПРОСТРАНСТВА. Можете да адаптирате безстепенно дължината на тръбата за обдухване, например при работа в ограничени или ъглови пространства. След това също толкова лесно можете да я върнете на предишната ѝ дължина. Фиксирането на тръбата за обдухване се отваря и затваря посредством завъртане на ринга.

 • ЕРГОНОМИЧНА СИСТЕМА ЗА НОСЕНЕ Zoom
  ЕРГОНОМИЧНА СИСТЕМА ЗА НОСЕНЕ

  ВИСОК КОМФОРТ ПРИ РАБОТА. Висококачествената, ергономична система за носене предлага висок комфорт при носене по време на работа. Нейните s-образни презрамки и колан за кръста осигуряват удобно прилягане, подобряват разпределението на тежестта и така Ви подпомагат особено при продължителна работа.

 • ДЪРЖАЧ ЗА ТРЪБАТА ЗА ОБДУХВАНЕ Zoom
  ДЪРЖАЧ ЗА ТРЪБАТА ЗА ОБДУХВАНЕ

  УЛЕСНЯВА ТРАНСПОРТИРАНЕТО. С практичния държач закрепвате тръбата за обдухване лесно и сигурно директно към уреда за обдухване, така че да можете да го транспортирате и пренасяте лесно и без усилие, без тръбата да Ви пречи.

 • РЕГУЛИРАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЪКОХВАТКАТА БЕЗ ИНСТРУМЕН Zoom
  РЕГУЛИРАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЪКОХВАТКАТА БЕЗ ИНСТРУМЕН

  ЗА ЕРГОНОМИЧНА РАБОТА. Благодарение на възможността за регулиране позицията на ръкохватката без инструмент можете лесно да адаптирате позицията на ръкохватката върху тръбата за обдухване съобразно ръста на потребителя, което осигурява ергономична работа с минимално усилие.

 • СВЪРЗАНОСТ (ПОДГОТВЕН) Zoom
  СВЪРЗАНОСТ (ПОДГОТВЕН)

  СЪВМЕСТИМ СЪС SMART CONNECTOR 2 A. На предварително подготвена позиция в корпуса на уреда може да бъде монтиран Smart Connector 2 A, който се свързва с електрониката му и предава съществени експлоатационни данни към Вашия смартфон, таблет или намиращ се в обхвата STIHL connected Box. Събраните данни са достъпни в STIHL connected през приложението STIHL connected и портала STIHL connected и можете да се възползвате и от други функции като анализ и планиране.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Батерии

Принадлежности

  • Носена на гръб акумулаторна батерия AR 3000 L Zoom
   Носена на гръб акумулаторна батерия AR 3000 L

   Носена на гръб литиево-йонна акумулаторна батерия с акумулаторна енергия 1500 Wh за продължителна непрекъсната работа. С USB порт, Bluetooth® интерфейс за свързване с STIHL connected. Здрав корпус с вградена дръжка за носене и индикатор за нивото на зареждане с 6 светодиода (LED). Възможност за директна връзка с RMA 765 V. В комбинация със системата за носене AR L и свързващия кабел AR L е подходяща за използване с уреди с букса, а заедно с адаптер AP - съответно с уреди с отделение за акумулаторна батерия. Възможна употреба и в дъждовно време. Без свързващ кабел, адаптер AP и система за носене на гръб.

  Техн. данни Стойност
  Тегло 9,5 кг
  Номинално напрежение 36 V
  Eнергоресурс 1) 1 520 Wh
  Капацитет съгласно IEC 61960 41,2 ah
  Номинален капацитет на клетка (по данни на производителя) 4,7 Ah
  Продължителност на зареждане с AL 300 300 мин
  Продължителност на зареждане с AL 500 160 мин
  Продължителност на работа на MSA 160 C-B 2) 230 мин
  Продължителност на работа на MSA 200 C-B 2) 200 мин
  Продължителност на работа на HTA 85 2) 230 мин
  Продължителност на работа на KMA 130 с глава за косене с корда (степен 1/степен 2/степен 3) 2) 190/115/90 мин
  Продължителност на работа на KMA 130 с двустранен нож (степен 1/степен 2/степен 3) 2) 370/240/190 мин
  Продължителност на работа на FSA 65 2) 400 мин
  Продължителност на работа на FSA 90 2) 220 мин
  Продължителност на работа на HSA 66 2) 800 мин
  Продължителност на работа на TSA 230 2) 95 мин

  1) Енергоресурс съгласно спецификациите на производителя на клетките. За удължаване на експлоатационния живот наличният енергоресурс при действителна употреба е по-малък.
  2) Посочените данни са приблизителни и зависят от употребата на уреда.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Устройство за бързо зареждане AL 500 Zoom
   Устройство за бързо зареждане AL 500

   За зареждане на акумулаторните батерии AK, АР и AR на STIHL. Ухо на дъното на корпуса за закрепване на стена и навиване на кабела, със светодиоден индикатор за работното състояние (LED) и активно охлаждане на акумулаторната батерия.

  Техн. данни Стойност
  Тегло 1,3 кг
  Номинално напрежение 220-240 V
  Продължителност на зареждане на AP 100 35 мин
  Продължителност на зареждане на AP 300 35 мин
  Заряден ток 12 A
  Консумация на мощност 0,6 kW
  Номинален ток 2,6 A
  Продължителност на зареждане на AP 200 35 мин

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

Принадлежности

  • Адаптер AP Zoom
   Адаптер AP

   За предаване на енергия между акумулаторна батерия AP на STIHL или носена на гръб акумулаторна батерия AR или AR L на STIHL и уред с отделение за акумулаторна батерия заедно с чантичка за колан AP със свързващ кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Свързващ кабел за акумулаторните батерии AR L Zoom
   Свързващ кабел за акумулаторните батерии AR L

   За предаване на енергия при зареждане на акумулаторна батерия AR L и при работа на акумулаторни уреди. Може да бъде комбиниран със системата за носене на гръб AR и комплекта подложка. Дължина на кабела 180 см.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Допълнителен колан ADVANCE Zoom
   Допълнителен колан ADVANCE

   Осигурява добро прилягане на презраменните колани. Подходящ за доокомплектоване на универсалните презраменни колани ADVANCE, ADVANCE ярко оранжев и ADVANCE Plus при използване с FS, както и за BR 200-D, BR 350, BR 430, BR 450, BR 450 C-EF, BR 500, BR 600.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon International 25.5.2022 г.