STIHL ErgoStart

Комфорт още при стартиране

STIHL ErgoStart

Стартирането никога не е било толкова лесно. С иновативната система STIHL ErgoStart стартирате моторните уреди STIHL с лекота, без допълнително усилие. Това е възможно благодарение на допълнителна пружина между коляновия вал и ролката на стартерното въже. Ще разпознаете уредите STIHL, оборудвани с STIHL ErgoStart, по буквата "E" в обозначението на модела.

Предимства

  • По-малко усилия: натоварването при запалване на двигателя е значително намалено.
  • Плавно, равномерно изтегляне на стартера: предизвиканото от компресията на двигателя съпротивление не се усеща на ръкохватката.
  • По-бавно изтегляне на стартерното въже: необходимата за стартиране скорост е значително по-малка.
  • Лесно стартиране: независимо от това дали изтегляте бързо или бавно стартерното въже, двигателят запалва безпроблемно.

Ето как функционира

Достатъчно е едно равномерно изтегляне на въжето само с два пръста: в сравнение с досегашните устройства за стартиране можете не само да работите без излишни усилия, но и да изтегляте стартерното въже до три пъти по-бавно. Равномерното изтегляне на стартерното въже не завърта директно коляновия вал на двигателя, а първоначално натяга механизъм с плоска пружина, която в последствие завърта вала. В резултат силата, необходима за изтегляне на въжето, значително намалява, силно се ограничават тласъците, предавани по въжето по време на превъртане на вала.

Между ролката на стартерното въже и коляновия вал е вградена допълнителна пружина, която противодейства на налягането на буталото. Когато силата на натягане на пружината стане по-голяма от компресията в горивната камера, буталото се завърта и двигателят запалва. Работещият стартира машината удобно, без усилие.

Допълнителна информация

За разлика от стандартните стартови системи, при които движенията трябва да са бързи и резки, при STIHL ErgoStart едно плавно и равномерно изтегляне на въжето е напълно достатъчно. Останалото е работа на системата ErgoStart. Излишното натоварване и усилия отпадат. Убедете се сами в удоволствието и лекотата при работа с STIHL ErgoStart: