Косачки VIKING

Високоефективни уреди

Серии косачки Намерете косачката, която е най-подходяща за Вашите нужди. За да направите правилен избор, трябва най-напред да вземете предвид следното:

Колко е голяма тревната Ви площ?

Ние прeпоръчваме компактните ни модели да се използват при поддръжка на малки до средно големи тревни площи до 800 м2. По-големите косачки с допълнително оборудване са подходящи за обширни тревни площи до ок. 2500 м2.

Електрическа или бензинова косачка?

За поддръжка на малки тревни площи можете безпроблемно да използвате електрическа косачка, която работи тихо и без отделяне на вредни емисии. При косене на големи, неравни площи е за предпочитане да се използва някой от бензиновите ни модели косачки.

Окосената трева да се събира или да се мулчира?

Всички косачки (с изключение на тези от серия R) са оборудвани серийно с кош за трева. По желание всеки модел може да бъде окомплектован допълнително с набор за мулчиране.

Представяме Ви нашите серии високоефективни косачки:

Новите косачки от серия 2

Новите косачки от серия 2

Бензиновите косачки от серия 2 на VIKING са подходящи за поддръжка на средноголеми до големи тревни площи. Нови в асортимента са два модела с по-голяма ширина на косене.

Косене с лекота - с косачките от серия 3

Косене с лекота - с косачките от серия 3

Много полезни при поддръжка на малки тревни площи са косачките от серия 3. Те са леки, компактни, с отлична маневреност и могат да косят трева в много тесни участъци.

Косачки от новата серия 4

Косачки от новата серия 4

Новата компактна серия 4 предлага косачки с електрически или бензинов двигател, както и с различно оборудване.

Комфортно косене - с косачките от серия 5.

Комфортно косене - с косачките от серия 5.

Комфортно управление и обслужване - с нашите модели от серия 5, между които има както електрически, така и бензинови косачки, косенето на тревните площи е удобно и лесно от самото начало. С безстепенния варио-колесен механизъм, с който са оборудвани някои модели, скоростта на движение може да се регулира плавно. Благодарение на висококачествения полимерен корпус и колелата с двойни сачмени лагери маневрирането с тях е изключително лесно.

Souverän. Die Serie 6.

Souverän. Die Serie 6.

По-висока мощност и комфорт, по-добра функционалност и иновативни детайли - бензиновите косачки от серия 6 със своите по-големи ширини на косене (48 и 53 cм) се справят прецизно с поддръжката и на обширни тревни площи. Мощните двигатели, съединителят нож-спирачка и ергономичната ръкохватка гарантират работа с минимално усилие.