Национално състезание за най-добър секач - УОГС „Петрохан", 2019г

Дисциплини и класиране

Нац. състезание за най-добър секач - УОГС Петрохан, 2019

На 20.06.2019г. със съдействието на ЛТУ, МЗХГ, ИАГ и УОГС "Петрохан" за четвърта поредна година се проведе Национално състезание за най-добър секач, организирано от фирма АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД, дъщерно дружество на ANDREAS STIHL AG & Co. KG, Германия, която осигури и наградите за призьорите.
Надпреварата протече според изискванията на правилника за провеждане на световното първенство за дървосекачи, в сила от 2013г. Участие взеха общо 9 отбора – по един от шестте държавни горски предприятия в Смолян, Сливен, Враца, Благоевград, Шумен и Габрово и от Учебно-опитните горски стопанства на ЛТУ в Юндола и Петрохан, както и от НПГГСД "Сава Младенов", гр. Тетевен. Отборите от по двама души се надпреварваха в 5 дисциплини: поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене.

В индивидуалното комплексно класиране призът „Най-добър секач" и моторен трион STIHL MS 362 спечели отново победителят от последните няколко години Иван Каменов от отбора на УОГС Петрохан, следван от Марин Иванов от ЮЗДП гр. Благоевград и Радослав Раев от ЮЦДП Смолян, които бяха наградени съответно с моторен трион STIHL MS 261 и MS 241 С-М.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на УОГС "Петрохан" с. Бързия, а на второ и трето място останаха съответно тимовете на ЮЦДП гр. Смолян и ЮЗДП гр. Благоевград.

Победителите в отделните дисциплини:

Поваляне на дърво - Радослав Раев от ЮЦДП Смолян;
Монтаж на верига - Иван Каменов от УОГС "Петрохан";
Комбинирано рязане - Марин Иванов от ЮЗДП Благоевград;
Прецизно рязане - от отбора на НПГГСД "Сава Младенов", гр. Тетевен;
Кастрене - Иван Каменов от УОГС "Петрохан"

бяха отличени с грамоти и медали и всеки от тях получи предпазно облекло с марка STIHL. Наградите бяха връчени от инж. Георги Драганов, Управител на АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД.