Национално състезание за най-добър секач - ДГС Самоков, 2018г.

Дисциплини и класиране

Pobediteli_2018

На 14.06.2018г. със съдействието на МЗХГ, ИАГ, ЮЗДП гр. Благоевград и СЛБ на територията на ДГС Самоков, за трета поредна година се проведе Национално състезание за най-добър секач, организирано от фирма АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД, дъщерно дружество на ANDREAS STIHL AG & Co. KG, Германия, която осигури и наградите за призьорите.
Надпреварата протече според изискванията на правилника за провеждане на световното първенство за дървосекачи, в сила от 2013г. Участие взеха общо 7 отбора – по един от държавните горски предприятия в Смолян, Сливен, Враца, Благоевград и Габрово и от Учебно-опитните горски стопанства на ЛТУ в Юндола и Петрохан. Отборите от по двама души се надпреварваха в 5 дисциплини: поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Всички участници получиха комбинирани каски STIHL.

В индивидуалното комплексно класиране призът „Най-добър секач" и моторен трион STIHL MS 362 спечели отново миналогодишният победител Иван Каменов от отбора на УОГС Петрохан, следван от Мариан Маринов от СЗДП гр. Враца и Ибрахим Мандраджи от УОГС Юндола, които бяха наградени съответно с моторен трион STIHL MS 261 и MS 241 С-М. Всички състезатели получиха по един тример STIHL FSE 31.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на УОГС Юндола, а на второ и трето място останаха съответно тимовете на ЮЦДП гр. Смолян и СЗДП гр. Враца.

Победителите в отделните дисциплини:

Поваляне на дърво - Ибрахим Мандраджи от УОГС Юндола;
Монтаж на верига - Иван Каменов от УОГС Петрохан;
Комбинирано рязане - Петър Вучков от ЮЗДП Благоевград;
Прецизно рязане - Иван Каменов от УОГС Петрохан;
Кастрене - Радослав Раев от ЮЦДП гр. Смолян

бяха отличени с грамоти и всеки от тях получи различен практичен артикул с марка STIHL. Наградите бяха връчени от инж. Георги Драганов, Управител на АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД.

Състезание "Най-добър секач" за 2018г - ДГС Самоков Репортаж за състезанието през 2018 г. в ТВ ЕВРОКОМ