Моторен трион STIHL MS 241 C-M с M-Tronic

Eлементи на оборудването

Eлементи на оборудването

Компактният професионален моторен трион STIHL MS 241 C-M е оборудван с много практични елементи, които го превръщат в идеалната машина за професионална употреба.

Двигател 2-MIX с принцип на продухване

MS 241 C-M се отличава с висока производителност при рязане и значителна мощност, които са възможни благодарение на двигателя 2-MIX на STIHL, който има работен обем 42,6 cм3 и мощност 2,2 kW. Двутактовият двигател с технология 2-MIX съчетава цилиндър с 4-канална техника и принцип на продухване. Резултатът налага нови мащаби: висок въртящ момент за широк диапазон на оборотите и едновременно с това до 70%* по-малко вредни емисии и до 20%* по-нисък разход на гориво.

* в сравнение с конвенционалните двутактови двигатели на STIHL без технология 2-MIX

Професионална антивибрационна система

Моторният трион STIHL MS 241 C-M се отличава със спокоен ход, благодарение на професионалната антивибрационна система, която се състои наред с другите елементи и от специални пружини между двигателя и ръкохватките. Тези буферни зони намаляват предаваните към ръкохватките трептения, създавани от двигателя и веригата. Нивото на вибрациите е 2,9 м/сек2, което дава възможност за спокойно водене на моторния трион с минимално усилие.

3/8" P Picco Super 3 (PS3) - режеща верига с ниско ниво на вибрации и слаб обратен удар

Тази верига с остър ръб на зъба бе разработена специално за професионална употреба в горското стопанство и за поддръжка короните на дърветата. Тя съчетава много висока производителност при рязане с ниско ниво на вибрации и комфорт при работа.

Магнезиева отливка и ауспух от неръждаема стомана

Корпусът на двигателя от магнезиева отливка и ауспухът от неръждаема стомана осигуряват ниско тегло на триона - само 4,7 кг. Тези висококачествени материали гарантират и дълъг експлоатационен живот на уреда.

M-Tronic (M)

Още със стартиране на моторния трион STIHL MS 241 C-M професионалистите получават оптимални резултати - независимо дали при запалване на двигателя, по време на работа или при повторно стартиране след прекъсване на работата. Във всеки работен режим M-Tronic регулира електронно и прецизно момента на запалване и дозирането на горивото като отчита и външните условия температура на въздуха, надморска височина и качество на горивото. За да можете да се концентрирате изцяло върху работата си и още от самото начало да постигате максимални разултати.

Само след няколко разреза с моторния трион се достига оптималната мощност на двигателя. За да бъде винаги така, по време на работа M-Tronic непрекъснато регулира количеството на горивото и го напасва по електронен път. Отпада ръчната настройка на клапаните на карбуратора – дори и при променящи се външни условия като колебания в температурата, промяна на надморската височина и използване на гориво с различно качество. По този начин при максимална мощност се компенсира и концентрация на етанол до 25 % (E 25).

M-Tronic запаметява настройките от последната употреба на триона в електронен чип и при следващото му стартиране ги възстановява отново. В резултат на това при всяко ново стартиране при непроменени външни условия разполагате веднага с пълната мощност на двигателя – без да са необходими допълнителни промени в настройките и напасвания. По този начин пестите време и напредвате бързо с работата си.

Декомпресионен вентил и ElastoStart

Декомпресионният вентил заедно с ElastoStart намаляват съпротивлението при изтегляне на стартерното въже, което улеснява стартирането на машината. Това е възможно, тъй като при запалване на двигателя декомпресионният вентил пропуска част от сгъстената смес през цилиндъра.

Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране и HD2 филтър

Подобно на STIHL MS 261 и моторният трион MS 241 С-М убеждава с дълъг експлоатационен живот на филтрите, тъй като е оборудван с нова дълготрайна филтрираща система, при която по-големите частици мръсотия се отстраняват още от предфилтъра и по този начин се облекчава разположения след него филтриращ елемент. Новоразработеният HD2 филтър, произведен от полиетиленов филтърен материал, има до 70% по-фини пори в сравнение с филтрите от кече и полиамид и филтрира и най-фините частици прах. Не пропуска вода и масло. Цялостното му почистване е много лесно. Посредством бързата връзка филтърът може да се монтира и демонтира бързо без помощта на инструмент.

Лесен достъп до елементите за поддръжка

Необходимо е само да освободите трите бързи връзки и да свалите еднокомпонентния капак, за да можете да извършите следните дейности по поддръжка на моторния трион: поддръжка на въздушния филтър, проверка на запалителната свещ и почистване ребрата на цилиндъра.

Oбезопасени срещу изгубване гайки

При смяна на режещата гарнитура гайката на капака на водещото колело вече не може да бъде изгубена, тъй като е свързана с капака на водещото колело.

Система на STIHL за зареждане с гориво

Резервоарите за гориво и масло имат големи отвори, през които се пълнят лесно и без разливане. Прозрачният материал, от който е направен резервоара за гориво, позволява нивото на запълването му да се следи непрекъснато. Патентованите от STIHL специални капачки на резервоарите се отварят и затварят лесно без помощта на инструмент.

Елементи на оборудването Елементи на оборудването

Завъртете нашите продукти интерактивно на 360 градуса, за да се запознаете с техните прeдимства от всички страни.

Виж изображението