M-Tronic – напълно електронно управление на двигателя

Студено стартиране. Топло стартиране. Стартирането, за което мечтаете.

Независимо, дали току-що сте стартирали уреда си, работите с него или го пускате в действие отново след прекъсване, във всяко работно състояние M-Tronic регулира прецизно и по електронен път момента на запалване и дозирането на горивото. При това се взимат предвид всички външни условия като температура на въздуха, надморска височина и качество на горивото. Благодарение на това Вие можете да се концентрирате напълно върху работата си и  да започнете веднага с отлични резултати.

Технологията M-Tronic

Същността на технологията M-Tronic е един контролер с микропроцесор, устройство за електронно отчитане температурата на въздуха и бобина. Микропроцесорът е „мозъкът" на M-Tronic. В него се събира цялата информация за състоянието на машината. Резултатът: в следствие на електронното прецизно дозиране на горивото – в зависимост от работния режим и външните условия – Вие винаги разполагате с оптималната мощност на двигателя. Освен това пестите време и усилия, тъй като ръчната настройка на карбуратора отпада.

Предимства на машините, оборудвани с M-Tronic

Лесно стартиране

Благодарение на електронното разпознаване на нуждата от студено или топло стартиране комбинираният лост има само една позиция за стартиране на машината (▲). M-Tronic изчислява по електронен път точното количество гориво, което е необходимо. Двигателят запалва само с няколко издърпвания на стартерното въже без превключване и може веднага да ускори – за да работите бързо и с минимално усилие.

   

Без ръчни настройки на карбуратора

M-Tronic напасва електронно количеството гориво в карбуратора за всички работни режими на машината като стартиране, празен ход, частично и пълно натоварване. Като при това винаги се взимат под внимание външните условия. Така пестите разходи и време.

   

Постоянна оптимална мощност на двигателя

Въз основа на температурата на двигателя и оборотите контролерът проверява непрекъснато съответното работно състояние на Вашия уред и дозира текущото количество гориво, така че винаги да разполагате с оптималната мощност на двигателя.

   

Много добро поведение при ускоряване

В резултат на електронното регулиране момента на запалване и дозирането на горивото Вашият уред ускорява спонтанно и бързо – дори и след студено стартиране на двигателя.

Запаметяваща функция

M-Tronic запаметява неограничено във времето настройките при последната употреба на уреда и ги използва при следващото му стартиране. Така при следващото пускане на уреда в действие при непроменени външни условия разполагате веднага с пълната мощност на двигателя.

Продукти STIHL, оборудвани с M-Tronic

Моторен трион STIHL MS 241 C-M

Моторен трион STIHL MS 241 C-M

Професионалистите в гората чакаха този модел моторен трион: STIHL MS 241 C-M е компактен и пъргав и е оборудван серийно с напълно електронно управление на двигателя M-Tronic (M), за да има двигателят винаги оптимална мощност.
Храсторез STIHL FS 490 C-EM

Храсторез STIHL FS 490 C-EM

Благодарение на изключително високата мощност и здрава конструкция храсторезите на STIHL са първият избор на професионалистите. С тях се справяте с лекота с отстраняване на гъсталаци и дървовидна растителност, дейности по надробяване и рязане в гората или косене на големи площи.