6999,00 лв.
6649,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Оферта
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Комфортен трактор за косене с кош за трева

Промоционалната цена е за промо пакет, включващ RT 5097 + 2 бр. моторно масло 10 W-30 1,4L. С него спестявате и 39,76 лв. с ДДС, колкото е сборът от препоръчителните редовни цени на допълнителните артикули към машината в промо пакета.

Тракторът за косене STIHL RT 5097 е надеждно и удобно помощно средство за ефективно поддържане на големи тревни площи, както за частна употреба, така и за професионална поддръжка на градини и тревни площи. С трактора за косене можете да косите големи тревни площи бързо и ефективно.

Чрез централното регулиране на височината на косене можете да настроите желаната височина на тревата на няколко степени между 30 мм и 100 мм. Благодарение на електромагнитния съединител на ножа за косене, можете удобно да включвате или изключвате ножовете според нуждите, като използвате превключвателя на кормилната колона. При трактора за косене STIHL RT 5097 тревата се подава безопасно към ножовете от системата за захващане и насочване на тревата. Кошът за събиране на трева от 250 л Ви осигурява продължително време за косене без прекъсване, а извитата ръкохватка до седалката дава възможност да го изпразнитес минимални усилия. Като алтернатива опционалният комплект за мулчиране на STIHL позволява директно мулчиране на тревната площ. Окосената маса се използва като тор за тревната площ.

Пружинната и подвижна седалка на трактора за косене RT 5097 може да бъде индивидуално регулирана спрямо Вашия ръст без инструменти. Посоката на движение (напред или назад) може да се избира с превключвателя на кормилната колона, а скоростта може да се регулира безстепенно с помощта на педала за газта. Гумите за тревни площи осигуряват достатъчно сцепление и защитават тревата поради заобления борд на гумата. Ако искате да транспортирате нещо през градината си в ремарке, можете да преобразувате Вашия трактор в транспортер с помощта на теглича за ремарке.

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Гуми Turf
Гуми Turf
Теглич
Теглич
Централно регулиране на височината на косене
Централно регулиране на височината на косене

Технически характеристики

Работни обороти2750 об/мин
Тревна площдо 6000 м²
Измерено ниво на звуково налягане LpA86 dB (A)
Ширина на косене95 см
Височина на косене30 - 100 мм

Сервизно обслужване и съвети