3149,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Информация

Иновативен моторен трион с електронно управлявано впръскване

Бензиновият верижен трион STIHL MS 500i е оптимален избор за работа в горското стопанство. Преди всичко, обработката на дебела дървесина може да се извършва ефективно поради високата мощност и удобното управление. Благодарение на олекотения си дизайн и динамичното вибрационно поведение, оптимално управляемият верижен трион убеждава не само при сечене и рязане по дължина, но и при подрязване.

MS 500i е първият в света верижен трион с електронно управление на впръскването. Иновативната технология за впръскване STIHL Injection осигурява оптимална работа на двигателя и отлична ефективност при стартиране, независимо от надморската височина и температурата на околната среда. Датчици измерват налягането на въздуха, вътрешната и външната температура и предават информацията към блока за управление. Това може да определи оптимално количеството гориво и времето на запалване с помощта на определените стойности. В резултат на това измерването на горивото се гарантира чрез отваряне и затваряне на клапана. Този метод на STIHL Injection гарантира бързо ускорение с изключително висока производителност и ниско тегло:

  • Веригата ускорява от 0 км/ч до 100 км/ч за 0,25 секунди.
  • MS 500i постига най-доброто съотношение мощност/тегло на пазара: уникалните 1,24 кг/кВт.

Електронното управление на впръскването се извършва в доказалия качествата си двигател STIHL 2-MIX, който предлага висока ефективност при нисък разход на гориво. За защита на мускулите и ставите бензиновият верижен трион разполага с STIHL ElastoStart. Въздушният филтър HD2, защитени срещу изгубване гайки на капака на зъбното колело, маслената помпа с регулиране на разхода, капачката на резервоара, която се обслужва без инструменти, и страничното обтягане на веригата допълват горното оборудване.

MS 500i

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Антивибрационна система
АНТИВИБРАЦИОННА СИСТЕМА НА STIHL
Обезопасени срещу изгубване гайки
Обезопасени срещу изгубване гайки
Декомпресионен вентил
РЪЧНА ДЕКОМПРЕСИЯ

Технически характеристики

Дължина на шината50-63 см
Работен обем79,2 см³
Мощност5/6,8 kW/к.с.
Тегло6,2 кг 1)
Тегло за единица мощност1,24 кг/kW

Сервизно обслужване и съвети