399,00 лв.
359,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Оферта
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Компактен електрически аератор с валяк за грапене

Със своите 16 кг, електрическият аератор STIHL RLE 240 е лекият и компактен вариант сред електрическите аератори на STIHL и е добър избор за по-малки тревни площи. Здравият и компактен аератор за тревни площи STIHL RLE 240 с механизма за вертикално прорязване подпомага собствениците на частни градини при аерирането и разрохкването на окосените площи в градината. Можете да замените механизма за вертикално прорязване с проветряващ валяк, като използвате стандартни инструменти: Чрез него отстранявате мъх и тревен филц от градината, без да разрохквате окосената площ.

Разрохкването е важна част от редовната грижа за тревната площ, за да се помогне на водата, въздуха и хранителните вещества да навлязат в почвата. Тревна площ, която редовно се сплъстява и има повече плевели или мъх въпреки подходящото торене, може да означава много глинеста почва или интензивна употреба. В такъв случай е препоръчително тревните площи да се опесъчават редовно. По този начин се структурата на почвата става по-рохкава и се предотвратява преовлажняването.

Благодарение на с електрическия двигател, електрическият аератор STIHL RLE 240 извършва работата си тихо, без вредни емисии и екологично. Вградено приспособление за изтегляне и прибиране на кабела фиксира удължаващия кабел безопасно към групата превключвател-щепсел на Вашия електрически аератор. Плавно движещите се колела на електрическия аератор STIHL RLE 240 имат профил на сцепление и стабилност на посоката и по този начин поддържат не само лесната маневреност, но и доброто сцепление с почвата. Аераторът за тревни площи STIHL RLE 240 може лесно да се повдига, накланя, зарежда и да се прибира, без да заема много място, с помощта на дръжката за носене, прикрепена към полимерния корпус. Преди да повдигнете или приберете уреда, се уверете, че двигателят е изключен и предпазният ключ е изваден. В същото време дръжката предпазва корпуса на електрическия аератор RLE 240, когато той влезе в контакт с препятствия по тревните площи. Практичният кош за събиране на трева може да побере до 50 л растителни остатъци.

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Механизъм за вертикално прорязване
Механизъм за вертикално прорязване
Лесно движещи се колела
КОЛЕЛА С ЛЕК ХОД
Регулиране на работната дълбочина
НАСТРОЙКА НА РАБОТНАТА ДЪЛБОЧИНА

Технически характеристики

Работна ширина34 см
Работна дълбочина15 мм
Номинална мощност1500 W
Номинални обороти на работния инструмент4100 об/мин
Ниво на звукова мощност гарантирано LWA95 dB(A)

Сервизно обслужване и съвети