Предупреждение за фалшифициране на стоки и търговски марки

Фалшифициране на стоки и търговски марки: копията на оригиналните продукти са източник на голяма опасност

Внимание: изглеждащите на пръв поглед изгодни покупки често струват много по-скъпо, тъй като при фалшифицираните моторни триони ниската цена върви ръка за ръка с къс експлоатационен живот, минимална мощност и преди всичко недостатъчна сигурност за потребителите. Но фалшифицираните стоки не винаги се продават евтино. В много случаи техните цени са съвсем малко по-ниски от тези на оригиналните продукти. По този начин трябва да се създаде впечатление, че това са оригинални продукти STIHL.


Копията на оригиналните продукти са източник на голяма опасност
Докато продуктите на STIHL освен всичко друго съответстват и на строги стандарти за качество и безопасност, това не може да се каже за техните копия. В много случаи след кратък период на употреба уредите не могат да се използват повече, а поради липса на резервни части не могат и да се ремонтират. Освен това важно за сигурността оборудване често е дефектно или липсва изцяло. Така например предпазителят на ръката за включване на автоматичната спирачка на веригата - най-важният елемент в оборудването за безопасна работа с моторен трион – се е счупил още при изваждането от кашона на едно такова копие.

От продуктите на STIHL под прицела на фалшификаторите попадат предимно моторните триони. Копията се произвеждат основно в Китай и наподобяват оригиналните продукти STIHL най-вече по цветовото им оформление в оранжево/светлосиво. Освен това купувачите се заблуждават допълнително и от поставяните фалшиви стикери с марката „STIHL“, в някои случаи се поставят и табелки на добре известни модели напр. „MS 440“. Освен цветовото им оформление и табелката с обозначението на модела тези моторни триони нямат нищо общо с оригиналните моторни триони на STIHL.

Как да се предпазите?
Битпазарите, уличната или куфарната търговия винаги са сигурен индикатор за фалшифицирани, рискови стоки с лошо качество. Същото важи и за продажбата на нови продукти по интернет. STIHL предлага продуктите си само посредством оторизирана дилърска мрежа, чрез която се гарантира тяхната оригиналност, сервизно обслужване и консултация. Можете да бъдете сигурни, че от дилърите на STIHL ще получите 100-процентово качество STIHL, а не евтино копие.

Важно:
В случай на съмнение, моля, обърнете се към Вашия дилър. Ще се радваме да отговорим на Вашите въпроси, изпратени на info@stihl.bg.