8199,00 лв.
7789,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Оферта
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Мощен трактор за косене с двигател с 2 цилиндъра

Промоционалната цена е за промо пакет, включващ RT 5097 Z + 2 бр. моторно масло 10 W-30 1,4L. С него спестявате и 39,76 лв. с ДДС, колкото е сборът от препоръчителните редовни цени на допълнителните артикули към машината в промо пакета.

Ако за Вашите тревни площи се нуждаете от двигател с повече мощност, то тогава 2-цилиндровият двигател на трактора за косене RT 5097 Z е правилният избор. С трактора за косене можете да поддържате бързо и ефективно големи тревни площи при частна употреба или при професионална поддръжка на градини и зелени площи.

Чрез централното регулиране на височината на косене настройвате желаната височина на тревата на няколко степени между 30 мм и 100 мм. Благодарение на електромагнитния съединител на ножа за косене, можете удобно да включвате или изключвате ножовете според нуждите, като използвате превключвателя на кормилната колона. При трактора за косене RT 5097 Z на STIHL с помощта на системата за захващане и насочване тревата се подава към ножовете с голяма точност. Кошът за събиране на трева с обем от 250 л Ви позволява да косите дълго време без прекъсване. Благодарение на извитата ръкохватка до седалката можете да изпразните коша за трева с минимални усилия. Като алтернатива опционалният комплект за мулчиране на STIHL позволява директно мулчиране на тревната площ. По този начин окосената маса се използва като тор за тревната площ.

Пружинната и подвижна седалка на трактора за косене RT 5097 Z може да бъде индивидуално регулирана спрямо Вашия ръст без инструменти. Посоката на движение (напред или назад) може да се избира с превключвателя на кормилната колона, а скоростта може да се регулира безстепенно с помощта на педала за газта. За да се използва мощността възможно най-ефективно и в същото време възможно най-щадящо, гумите за трева осигуряват достатъчно сцепление. Гумите имат заоблени бордове, което намалява риска от следи от гуми в тревната площ. Можете да използвате теглича за ремарке, за да превърнете Вашия трактор в транспортер.

RT 5097 Z

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Електромагнитен ножов съединител
Електромагнитен ножов съединител (EBC)
Гуми Turf
Гуми Turf
Централно регулиране на височината на косене
Централно регулиране на височината на косене

Технически характеристики

Ширина на косене95 см
Височина на косене30 - 100 мм
Кош за трева, вместимост250 л
Предавателна кутияхидростатична
Вместимост на резервоара9 л

Сервизно обслужване и съвети