Директен избор на продукт: Кастрачки

HT 105

Бензинова кастрачка HT 105: многообразно приложима с бързо адаптиране във височина

Информация

Бензиновата кастрачка STIHL HT 105 е много подходяща за професионална употреба при поддръжка на дървета в овощарството и комуналните услуги. С тази мощна кастрачка можете лесно и ефективно да отстранявате сухи или прекършени от буря клони, а също и да подрязвате овошки. Нейният двигател 4-MIX® на STIHL е не само мощен, но работи и с минимално отделяне на вредни емисии. За бързо и удобно стартиране на двигателя се грижи ръчната горивоподкачваща помпа заедно с автоматичната декомпресия.

Лекият и здрав магнезиев редуктор допринася при продължително използване за работа с минимално усилие. При това с STIHL HT 105 можете да работите сигурно и удобно, тъй като с обслужваната с една ръка мултифункционална ръкохватка имате лесен достъп до всички елементи за управление на двигателя. Професионалната телескопична тръба на предавателния вал е стабилна и така може да се използва целенасочено. С помощта на бързата настройка можете лесно да я регулирате за работа на различни височини или да я приберете за транспортиране. Така HT 105 достига обща дължина от 270 см до 390 см. Клони на височина до 5 м могат да бъдат отрязани без проблем.

На здравия магнезиев корпус е монтирана кука за клони, която можете да използвате като практична кука за разтърсване и бутане. Страничното изхвърляне на стружките противодейства на склонността към запушване. Капакът на водещото колело с маркировка за засичане служи за целенасочено подвеждане на кастрачката за прецизно рязане. Той е фиксиран с обезопасена срещу изгубване гайка.

За максимална производителност при рязане можете да използвате бензиновата кастрачка STIHL HT 105 с верига със стъпка 1/4" P, например с веригата STIHL 1/4" P Picco Micro 3 (PM3), 1,1 мм .

Ергономичният, подплатен презрамен колан се грижи за по-добро разпределение на тежестта при работа с STIHL HT 105. Антивибрационната система на STIHL допълнително облекчава мускулите и ставите ви.

1 773,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Дължина на шината см 30
Работен обем см³ 31,4
Мощност kW/к.с. 1,05/1,4
Тегло кг 1) 7,9
CO2 g/kWh 836
Ниво на звуково налягане dB(A) 2) 92
Ниво на звукова мощност dB(A) 2) 108
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3) 5/5,5
Стъпка на веригата 1/4 " P
Ширина на канала на шината мм 1,1
Обща дължина см 4) 270-390

1) незареден с гориво, без шина и верига
2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
4) с режеща гарнитура

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

Серийно оборудване

 • Лек, здрав магнезиев редуктор Zoom
  Лек, здрав магнезиев редуктор

  НИСКО ТЕГЛО, СЪЧЕТАНО С ГОЛЯМА ЗДРАВИНА. Точно в професионалния сегмент ниското тегло е от голямо значение по време на работа. Благодарение на лекия материал магнезий се получава намаляване на теглото при запазване на същата голяма здравина на редуктора. Така работата се облекчава, а уредът има дълъг експлоатационен живот.

 • Професионална система STIHL за опъване на веригата Zoom
  Професионална система STIHL за опъване на веригата

  Страничното опъване на веригата предотвратява контакт на ръката с острата режеща верига и остриетата на зъбната опора. То служи за безопасно и лесно обтягане на веригата. Интегрираната маркировка за засичане на капака на водещото колело улеснява контрола върху посоката при подвеждане и рязане. Благодарение на обезопасената срещу изгубване гайка няма опасност, тя да бъде изгубена. Страничното изхвърляне на стружките намалява допълнително склонността към запушване.

 • Професионална телескопична тръба на вала Zoom
  Професионална телескопична тръба на вала

  ПРЕЦИЗНА РАБОТА ПРИ ГОЛЯМ ОБХВАТ. За много прецизно рязане тази телескопична тръба е четириъгълна, благодарение на което е с много голяма устойчивост в разтеглено състояние и така подпомага точното подвеждане и прецизното извършване на рязане на клони на по-голямо разстояние.

 • Телескопична тръба на вала Zoom
  Телескопична тръба на вала

  ПОДОБРЕН ОБХВАТ. С разтеглящата се телескопична тръба на вала можете удобно от земята да извършвате работа на голяма височина. Това е идеално при рязане на клони на голяма височина или на високи живи плетове и храсти. Телескопичната тръба се регулира без помощта на инструмент.

 • Скоба за телескопичната тръба на вала Zoom
  Скоба за телескопичната тръба на вала

  Дава възможност за лесно прикрепяне и бързо освобождаване на уреда. В комбинация с презрамния колан или самара RTS се грижи за максимална ергономичност при работа. Скобата се плъзга лесно на ръка по дължината на тръбата. Така разпределението на тежестта и натоварването при работа с колан и самар RTS може да бъде регулирано оптимално от оператора.

 • Оптимална работа Zoom
  Оптимална работа

  Скоба на телескопичната тръба на предавателния вал дава възможност за лесно прикрепяне и бързо освобождаване на уреда. Скобата се плъзга лесно на ръка по дължината на тръбата. Така разпределението на тежестта и натоварването при работа с колан и самар RTS може да бъде регулирано оптимално от оператора. Комфортен тръбен гриф осигурява здраво държане в целия обхват на хващане. Презрамните колани STIHL улесняват работата особено при продължително използване. Те предлагат голяма свобода на движенията при използване на уреда. В серийната окомплектовка е включен подходящ за съответния модел презрамен колан STIHL.

 • Двигател 4-MIX® на STIHL Zoom
  Двигател 4-MIX® на STIHL

  Съчетава предимствата на 2-тактовия и 4-тактовия двигател: по-малко вредни емисии, без нужда от обслужване на масло, тих режим на работа, отлична мощност и висок въртящ момент. (подобно на снимката)

  Допълнителна информация

 • Антивибрационна система Zoom
  Антивибрационна система

  Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушения в оросяването на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с антивибрационна система, вибрациите, предавани от двигателя и от движещия се работен инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)

 • Кука за клони Zoom
  Кука за клони

  ОТСТРАНЯВАНЕ НА ОТРЯЗАНИЯ МАТЕРИАЛ. Благодарение на стабилната кука за клони можете да отстраните откършени и отрязани клони на голяма височина.

 • Мултифункционална ръкохватка Zoom
  Мултифункционална ръкохватка

  УДОБНО УПРАВЛЕНИЕ. Благодарение на мултифункционалната ръкохватка управлявате уреда си лесно и надеждно с една ръка. Тъй като всички съществени елементи за управление са интегрирани в нея, тя е удобна за използване от десничари и от левичари.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

Принадлежности

  • Предпазители за верига, дължина на шината до 35 см Zoom
   Предпазители за верига, дължина на шината до 35 см

   Здрави предпазители за вериги за безопасно транспортиране на моторния ви трион. Предпазват веригата и потребителя. За шини 3005 mini или 3005.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Самар RTS Zoom
   Самар RTS

   Благодарение на възможността за регулиране височината на закачане на уреда според ръста на работещия, комфортният самар RTS осигурява ергономична работа с минимално усилие, особено при продължително непрекъснато използване на уреда. Подходящ за употреба с кастрачките НТ 103, НТ 133, НТА 65, НТА 66, НТА 85 и НТА 86, с КомбиДвигателите с НТ-КМ или HL-KM 145°: КМ 56 RC-E, KM 94 RС-Е, KM 131 R, KMA 135 R, както и с уредите за жив плет: HL 94 С-Е, HLА 65, HLA 66, HLA 85, HLA 86 и HLA 135. Да не се използва с: KMA 130 R, HL 94 KC-E и HLE 71 K).

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon bg 1.8.2022 г.