Директен избор на продукт: Кастрачки

HT 135

Мощна и ефективна бензинова кастрачка

Информация

Бензиновата кастрачка STIHL HT 135 като най-мощната кастрачка в асортимента на STIHL е много подходяща за професионална поддръжка на дървета в овощарството, както и в комуналните услуги. С тази кастрачка отстранявате отрязани, сухи или прекършени от буря клони и подрязвате овошки лесно и ефективно. Мощният двигател STIHL 4-MIX® отделя малко вредни емисии. Ръчната горивоподкачваща помпа и автоматичната декомпресия дават възможност за по-бързо стартиране на двигателя с минимално усилие.

Благодарение на лекия и здрав магнезиев редуктор можете при продължително използване да работите с минимално усилие. При това използвате STIHL HT 135 сигурно и удобно, тъй като в мултифункционалната ръкохватка, управлявана с една ръка, са интегрирани всички елементи за управление на мотора. Професионалната телескопична тръба на предавателния вал е много стабилна и благодарение на бързата настройка се регулира лесно за различни работни височини или след приключване на работата се прибира за транспортиране. Така кастрачката STIHL HT 135 достига обща дължина от 270 см до 390 см. Така можете безпроблемно да режете и клони на по-голяма височина до 5 м.

На здравия магнезиев корпус е излята кука за клони, която можете да използвате като кука за разтърсване и бутане. Страничното изхвърляне на стружките намалява склонността към запушване. Практичен за работата на кастрачката е капакът на водещото колело с маркировка за засичане за целенасочено подвеждане на STIHL HT 135 за прецизно рязане. Освен това капакът на водещото колело e фиксиран с обезопасена срещу изгубване гайка.

За максимална производителност при рязане можете да използвате бензиновата кастрачка STIHL HT 135 с верига 1/4" P, например с веригата STIHL 1/4" P Picco Micro 3 (PM3), 1,1 мм.

За да можете да работите още по-удобно с HT 135, ергономичният подплатен презрамен колан се грижи за по-добро разпределение на тежестта. Мускулите и ставите се облекчават допълнително от антивибрационната система на STIHL.

2 056,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Дължина на шината см 30
Работен обем см³ 36,3
Мощност kW/к.с. 1,4/1,9
Тегло кг 1) 7,9
CO2 g/kWh 845
Ниво на звуково налягане dB(A) 2) 92
Ниво на звукова мощност dB(A) 2) 109
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3) 4,3/4,8
Стъпка на веригата 1/4 " P
Ширина на канала на шината мм 1,1
Обща дължина см 4) 270-390

1) незареден с гориво, без шина и верига
2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
4) с режеща гарнитура

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

Серийно оборудване

 • Кука за клони Zoom
  Кука за клони

  ОТСТРАНЯВАНЕ НА ОТРЯЗАНИЯ МАТЕРИАЛ. Благодарение на стабилната кука за клони можете да отстраните откършени и отрязани клони на голяма височина.

 • Професионална система STIHL за опъване на веригата Zoom
  Професионална система STIHL за опъване на веригата

  Страничното опъване на веригата предотвратява контакт на ръката с острата режеща верига и остриетата на зъбната опора. То служи за безопасно и лесно обтягане на веригата. Интегрираната маркировка за засичане на капака на водещото колело улеснява контрола върху посоката при подвеждане и рязане. Благодарение на обезопасената срещу изгубване гайка няма опасност, тя да бъде изгубена. Страничното изхвърляне на стружките намалява допълнително склонността към запушване.

 • Професионална телескопична тръба на вала Zoom
  Професионална телескопична тръба на вала

  Четириъгълната, професионална телескопична тръба е много устойчива и когато е разтеглена, така че рязането да може да се подведе точно и извърши прецизно. С помощта на практичната разтегляща функция, на въртящата се затегателна муфа работите безпроблемно и на изключително голяма височина. Дължината на тръбата се адаптира без помощта на инструмент.

 • Телескопична тръба на вала Zoom
  Телескопична тръба на вала

  ПОДОБРЕН ОБХВАТ. С разтеглящата се телескопична тръба на вала можете удобно от земята да извършвате работа на голяма височина. Това е идеално при рязане на клони на голяма височина или на високи живи плетове и храсти. Телескопичната тръба се регулира без помощта на инструмент.

 • Оптимална работа Zoom
  Оптимална работа

  Скоба на телескопичната тръба на предавателния вал дава възможност за лесно прикрепяне и бързо освобождаване на уреда. Скобата се плъзга лесно на ръка по дължината на тръбата. Така разпределението на тежестта и натоварването при работа с колан и самар RTS може да бъде регулирано оптимално от оператора. Комфортен тръбен гриф осигурява здраво държане в целия обхват на хващане. Презрамните колани STIHL улесняват работата особено при продължително използване. Те предлагат голяма свобода на движенията при използване на уреда. В серийната окомплектовка е включен подходящ за съответния модел презрамен колан STIHL.

 • Двигател 4-MIX® на STIHL Zoom
  Двигател 4-MIX® на STIHL

  Съчетава предимствата на 2-тактовия и 4-тактовия двигател: по-малко вредни емисии, без нужда от обслужване на масло, тих режим на работа, отлична мощност и висок въртящ момент. (подобно на снимката)

  Допълнителна информация

 • Лек, здрав магнезиев редуктор Zoom
  Лек, здрав магнезиев редуктор

  НИСКО ТЕГЛО, СЪЧЕТАНО С ГОЛЯМА ЗДРАВИНА. Точно в професионалния сегмент ниското тегло е от голямо значение по време на работа. Благодарение на лекия материал магнезий се получава намаляване на теглото при запазване на същата голяма здравина на редуктора. Така работата се облекчава, а уредът има дълъг експлоатационен живот.

 • Антивибрационна система Zoom
  Антивибрационна система

  Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушения в оросяването на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с антивибрационна система, вибрациите, предавани от двигателя и от движещия се работен инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)

 • Мултифункционална ръкохватка Zoom
  Мултифункционална ръкохватка

  УДОБНО УПРАВЛЕНИЕ. Благодарение на мултифункционалната ръкохватка управлявате уреда си лесно и надеждно с една ръка. Тъй като всички съществени елементи за управление са интегрирани в нея, тя е удобна за използване от десничари и от левичари.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

Принадлежности

  • Предпазители за верига, дължина на шината до 35 см Zoom
   Предпазители за верига, дължина на шината до 35 см

   Здрави предпазители за вериги за безопасно транспортиране на моторния ви трион. Предпазват веригата и потребителя. За шини 3005 mini или 3005.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

  • Самар RTS Zoom
   Самар RTS

   Благодарение на възможността за регулиране височината на закачане на уреда според ръста на работещия, комфортният самар RTS осигурява ергономична работа с минимално усилие, особено при продължително непрекъснато използване на уреда. Подходящ за употреба с кастрачките НТ 103, НТ 133, НТА 65, НТА 66, НТА 85 и НТА 86, с КомбиДвигателите с НТ-КМ или HL-KM 145°: КМ 56 RC-E, KM 94 RС-Е, KM 131 R, KMA 135 R, както и с уредите за жив плет: HL 94 С-Е, HLА 65, HLA 66, HLA 85, HLA 86 и HLA 135. Да не се използва с: KMA 130 R, HL 94 KC-E и HLE 71 K).

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon bg 1.8.2022 г.