Директен избор на продукт: Специализирано работно облекло от серия ADVANCE

Панталон ADVANCE X-LIGHT

Най-лекият ни панталон със защита от срязване

Информация

От разработена специално за STIHL ултралека и максимално дишаща материя със защита от срязване AVERTIC™ pro lite (EN 381). Тази шестслойна материя е с 20% по-лека от използваната при моделите от серия ADVANCE. Цвят черен, задна част на крачолите от специална проветряваща тъкан, поради което е оптимален за носене при топло време, напълно еластична зона на чатала с ProElast, затварящи се джобове, гащеризон с дълъг цип за лесно обличане и събличане, светлоотразителни елементи за по-добра видимост. Състав на плата: лицев плат: 75 % полиестер, 20 % полиамид, 5 % полиуретан. Подплата: 100% полиестер.

от 423,24 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2023 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

Панталон ADVANCE X-Light

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Общо тегло кг 1) 1
Признато от FPA да
Размер S - 3XL
Модел Slim fit
UV-защитен фактор 40+
Поддръжка 60
Ниво на защита от срязване Class 1
Брой слоеве на защитата от срязване 6
Ниво на защита 1
Здравина на лицевия плат 2) ++
Непромокаемост 2) ++
Въздухопропускливост 2) +++
Импрегниране срещу замърсяване да
Еластичен лицев плат да
Копчета за тиранти да
Ластичен колан да

1) за размер 52
2) + добра ++ много добра +++ отлична

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

Панталон ADVANCE X-Light

Серийно оборудване

 • Дишаща защита от намокряне Zoom
  Дишаща защита от намокряне

  Непромокаема и едновременно с това дишаща материя.

 • Бързо съхнеща материя Zoom
  Бързо съхнеща материя

  SCHUTZ VOR UNTERKÜHLUNG. Der schnelltrocknende Funktionsstoff Ihrer Schutzkleidung ist ideal für Arbeitseinsätze bei wechselnden Wetterbedingungen und schweißtreibender Arbeit geeignet. Das hochwertige Material schützt Sie vor Unterkühlung.

 • Дишаща материя Zoom
  Дишаща материя

  Благодарение на дишащата материя излишната топлина и пот се отделят навън, а през дрехата прониква въздух и така се осигурява необходимото температурно равновесие.

 • Защитени от срязване зони Zoom
  Защитени от срязване зони "Модел A"

  Краката са защитени отпред. При работа в гората се носи предимно облекло със зони на защита от срязване от модел А.

 • Пране на 60°C Zoom
  Пране на 60°C

  Работното облекло на STIHL може да се пере и на 60°C. Това е важно, както от хигиенична гледна точка, така и за отстраняване на упорити петна от смола.

 • Стреч материя ProElast, използвана за чатала Zoom
  Стреч материя ProElast, използвана за чатала

  Защитата от срязване от двата крачола не се зашива една към друга на чатала, а се свързва с парче от ластична материя, която дори и при екстремни ситуации се разтяга оптимално.

 • Защита от убождане Zoom
  Защита от убождане

  Много здрава материя, която предпазва от убождане на тръни например.

 • Лека 6-слойна защита от срязване Zoom
  Лека 6-слойна защита от срязване

  Работното облеклото с 6-слойна защита от срязване на STIHL предлага изпитана сигурност и е 27% по-леко от нашата 9-слойна защита. Защитата от срязване се изработва от много леки и изключително устойчиви на срязване влакна.

 • Ластична материя Zoom
  Ластична материя

  Ластичната материя осигурява комфорт при носене и свобода на движенията.

 • Защита от срязване Zoom
  Защита от срязване

  С тази пиктограма може да бъде обозначена само лична защитна екипировка, която е в съответствие с DIN EN 381-5 във връзка със защитата от срязване. Освен това трябва да бъде посочено нивото на защитата от срязване и формата на защитената от срязване зона. Ниво на защита от срязване или скорост на веригата при прорязване: клас 0 = 16 м/сек , клас 1 = 20 м/сек, при работа в гората се носи предимно екипировка с ниво на защита от клас 1, клас 2 = 24 м/сек, клас 3 = 28 м/сек. Панталоните със защита от срязване от клас 1 по принцип осигуряват достатъчна защита от нараняване. Не съществува 100%-на защита. Най-много нещастни случаи стават при движение на веригата по инерция. При по-високите нива на защита се повишава топлинното натоварване и се намалява ергономичността на екипировката.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon International 15.9.2021 г.