Aкумулаторна коса STIHL FSA 65

Елементи на оборудването

Елементи на оборудването

В акумулаторната коса STIHL FSA 65 е внедрено трупано с десетилетия ноу-хау по отношение на моторните коси, комбинирано с иновативна електродвигателна и акумулаторна технология. Ето защо този мощен уред има много практични елементи в оборудването с първокласно качество STIHL.
С такова оборудване косенето и довършителните работи по поддръжка на тревните площи е комфортно, тихо, чисто и без усилие.

Литиево-йонна акумулаторна батерия

Мощните литиево-йонни акумулаторни батерии акумулират енергия от 80 респ. 160 Wh и заедно с електродвигателя (EC) дават възможност за продължителна работа с акумулаторната коса като осигуряват висока производителност на косене – в зависимост от акумулаторната батерия можете да работите в продължение на 50 минути, респ. да окосите до 250 м2 тревна площ*. Смяната на батерията се извършва бързо благодарение на опростения освобождаващ механизъм.
 
*Продължителността на работа на акумулаторната коса за едно зареждане на батерията зависи от използваната батерия, тревата, която ще се коси, и индивидуалното управление на уреда.

Глава за косене AutoCut C 4-2

В серийната окомплектовка на уреда е включена главата за косене AutoCut C 4-2, която дава възможност за комфортно косене на трева с височина до 20 см. Дължината на безшумната корда с дебелина 2,0 мм се регулира автоматично при допир на главата за косене до земята по време на работа. Смяната на кордата се извършва много бързо като за целта не е необходимо главата да бъде отваряна, тъй като намотаването на новата корда става отвън.

Диаметър на косене

Диаметърът на косене от 300 мм на модела FSA 65 осигурява оптимално използване на мощността на акумулаторната батерия.

Електронно регулиран електродвигател (ЕС) на STIHL

Електродвигателят (EC) на STIHL работи без въгленови четки, в резултат на което на практика няма механично износване и убеждава с КПД много по-висок от този на традиционните електродвигатели. По този начин акумулаторната енергия се преобразува възможно най-добре в мощност. Друго предимство на акумулаторната коса на STIHL е високият въртящ момент, който осигурява директно задвижване на режещия инструмент без необходимост от допълнителен редуктор. Полученото благодарение на това по-ниско тегло на уреда допринася за комфортната работа с него.

Кръгова ръкохватка

С помощта на крилчатия винт позицията на ергономичната кръгова ръкохватка може да бъде регулирана лесно и бързо без инструмент според ръста на работещия, осигурявайки ергономична работа с акумулаторната коса.

Застопоряващ лост

Застопоряващият лост е защитен елемент, с който моторната коса може да бъде блокирана, за да се предотврати неволно пускане на уреда в действие при монтирана акумулаторна батерия.

Предпазител за главата за косене

Предпазителят за главата за косене, чието монтиране става много лесно посредством два болта, предлага добра защита от изхвърчаща окосена трева като същевременно не ограничава видимостта към окосяваната площ.

Халка за окачване

Осигурява компактно съхранение на акумулаторната коса като бъде закачена на стена.

Ограничител

Предлаган като допълнителна принадлежност за FSA 65, ограничителят улеснява косенето покрай препятствия и довършителните работи по краищата на тревните площи.

Viele Geräte - ein Akku Акумулаторна технология STIHL – мобилна, тиха ...

Mобилни и тихи уреди за работа без кабел и отпадни газове: нашите мощни литиево-йонни акумулаторни батерии AP са съвместими с всички акумулаторни уреди на STIHL от серия PRO.

Aкумулаторна технология STIHL - мобилна, тиха и мощна