599,00 лв.
Посочените цени са с включен ДДС
Избор на артикул
Моля, обърнете се към специализиран дилър на STIHL
Можете да закупите този продукт на място при наш специализиран дилър. От него ще получите информация за наличността.

Технически характеристики

Номинално напрежение36 V
Тегло3,2 кг 1)
Ниво на звуково налягане77 dB(A) 2)
Ниво на звукова мощност91 dB(A) 2)
Ниво на вибрации ляво/дясно3,7/2 м/сек² 3)

Оборудване и функция

Изображенията са примерни снимки. Външният вид и конкретното поставяне на характеристиките на оборудването върху продукта могат да се различават от показаното на снимките при една и съща функционалност.

Високопроизводително и прецизно косене

С акумулаторната коса STIHL FSA 86 R косите краищата на тревни площи покрай пътища и препятствия чисто и ефективно. Благодарение на мощния двигател EC любители градинари, малки стопанства и предприятия за поддръжка на сгради и прилежащите им терени косят и малки тревни площи с константна производителност. Изключително тихата работа на моторната коса дава възможност и за работа без средства за защита на слуха в райони с наложени ограничения на шума. Благодарение на акумулаторната техника процесът на стартиране е много прост и не изисква особени усилия и FSA 86 R е готова за експлоатация веднага след натискане на бутон.

Акумулаторните батерии от системата АР на STIHL са позиционирани така, че да са защитени в корпуса на двигателя при ръкохватката, а ниското тегло и балансираният център на тежестта на акумулаторната батерия в оста на тръбата точно при продължително използване осигуряват работа с моторната коса с минимално усилие. Ергономичната кръгова ръкохватка с мека гумирана повърхност и безстепенното регулиране на оборотите на акумулаторната моторна коса STIHL FSA 86 R предлагат допълнително висок комфорт при работа.

Моторната коса е съвместима с три различни режещи инструмента, които можете да сменяте без помощта на инструмент. Серийно вградената глава за косене с две корди STIHL AutoCut C 6‑2 с диаметър на косене 350 мм може да бъде заредена ръчно. За целта просто вкарвате кордата отвън в корпуса. В зависимост от изискването акумулаторната коса FSA 86 R може да се използва алтернативно с главата за косене STIHL PolyCut 6‑2 с пластмасови ножове или с главата за косене STIHL DuroCut 5-2 с нарязана корда. В нашия раздел за съвети ще научите, как да смените режещия инструмент на моторната коса. При работа с различни глави за косене ограничителят на FSA 86 R предотвратява нараняване на растенията и повреди на предмети и самия уред.

Всички уреди с акумулаторна батерия в рамките на системата STIHL AP са предназначени за професионални потребители и за ежедневна употреба, дори и при неблагоприятни метеорологични условия. Затова те разполагат с изпитана защита от водни пръски. Ефективността се удостоверява чрез подробни вътрешни изпитвания. Тестът за напръскване с вода е ориентиран и съгласно стандарт IPX4.

Сервизно обслужване и съвети