Директен избор на продукт: Косачки роботи iMOW®

RMI 632 PC

Умна, мощна косачка робот с управление през апликация

Информация

Косачката робот STIHL iMOW® RMI 632 PC съчетава високи резерви мощност с издръжливост, ефективност и умна комуникация. В случай, че искате да косите автоматично обширна зелена площ до 5000 м², този модел iMOW® разполага с необходимата акумулаторна мощност. През приложението iMOW®* можете да организирате работата му и седейки на шезлонга. Така всички важни работни данни и функции могат да бъдат настроени и контролирани напълно удобно през смартфон или таблет, независимо от местоположението ви. При това можете да съобразите динамичния план за косене денонощно съобразно зададеното от вас време. GPS локализацията ви дава информация за актуалното му място на пребиваване и използване. Благодарение на вградения сензор за дъжд и получаването на метеорологичните прогнози онлайн той коси и само при подходящи атмосферни условия. Освен това до много функции се получава достъп през изваждащата се конзола за управление в корпуса. Ножът за мулчиране на RMI 632 PC се грижи за оптимално окосена площ дори при по-висока трева. Ножът има ширина на косене 28 см и се регулира във височина на 15 степени. Финото надробяване на окосената трева при мулчиране води до много устойчив растеж на тревната ви площ. Технологията Adaptive Slope Speed адаптира скоростта при косене към наклона на терена. Задвижването на косачката робот iMOW® се справя с наклони до 45%. Гъвкавост показва и подвижният капак със сензори, който осигурява здравина и защита при атмосферни условия, както и при установяване на възможни препятствия по зелената площ. Веднага щом сензорите на косачката робот регистрират контакт, уредът си търси друг път. За инсталацията му е необходим набор за инсталация Kit. Косачките роботи STIHL iMOW® спазват всички валидни стандарти за безопасност. Въпреки това трябва да се има предвид, че косачката робот iMOW® не е играчка. През времената на активност на iMOW® външни лица, животни и особено деца не бива да се допускат в работната зона. Повече информация ще намерите в инструкцията за експлоатация. * Техническите предпоставки за използване на приложението iMOW® ще намерите на: https://web.imow.stihl.com/systems

4 861,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

RMI 632 PC

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Работни обороти об/мин 3 150
Височина на косене мм 20-60
Коеф. на неопределеност ниво на звуково налягане KpA dB(A) 3
Тегло на уреда кг 15
Измерено ниво на звукова мощност LWA [dB(A)] dB(A) 59
Макс. наклон % 45
Ширина на косене см 28
Макс. големина на тревната площ (до ок.) м² до 5 000
Акумулаторна батерия, тип литиево-йонна

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

RMI 632 PC

Серийно оборудване

 • Ярък светодиоден дисплей Zoom
  Ярък светодиоден дисплей

  Конзолата за управление е интегрирана в корпуса на косачката робот STIHL iMOW® и разполага със светодиоден дисплей с голям формат. За удобно управление при моделите от серия RMI 6 конзолата за управление може да бъде и извадена. Така можете както да извършвате интуитивно всички настройки на автоматичната косачка, така и да преглеждате удобно всичките й функции и експлоатационни характеристики. Благодарение на контрастното и ярко изобразяване използването на дисплея е възможно и при силна слънчева светлина.

 • Подвижен капак Zoom
  Подвижен капак

  Подвижният капак със сензори предпазва косачката робот STIHL iMOW® от неблагоприятни атмосферни условия и препятствия. Ако по време на автоматичното косене косачката робот iMOW® се удари в препятствие, интегрираните в подвижния капак сензори разпознават съприкосновението с обекта по тревната площ и инициират промяна в посоката на движение (на снимката е показан модела RMI 632).

 • Пълна защита Zoom
  Пълна защита

  Косачката робот STIHL iMOW® е оборудвана с различни сензори. Тя спира, щом някой опита, да я повдигне по време на косене. Освен това автоматичната косачка може да бъде защитена посредством PIN код. Ако я настроите така, че да може да се управлява само след въвеждане на PIN код, тя ще бъде защитена от неправомерно ползване от чужди лица. При всички модели с буквата "C" в обозначението косачката робот iMOW® може да бъде локализирана и с помощта на безплатната апликация iMOW®* през смартфон или таблет посредством GPS.

  * Техническите предпоставки за използване на приложението iMOW® ще намерите на: https://web.imow.stihl.com/systems

 • Окомплектовка Zoom
  Окомплектовка

  В окомплектовката на косачката робот STIHL iMOW® са включени: уред, зарядна станция за автоматичната косачка с четири колчета за закрепване в почвата, както и шаблон iMOW® като помощно средство за полагане на ограничителния кабел. За инсталиране на косачката робот iMOW® допълнително е необходим набор за инсталация iKit.

 • Зарядна станция Zoom
  Зарядна станция

  Зарядната станция е част от окомплектовката на косачката робот STIHL iMOW®. Тя е домът на косачката робот и служи за зареждане на нейната акумулаторна батерия. Тя също така е изходната точка за всяко косене. При движение автоматичната косачка се ориентира по сигнала, изпращан от ограничителния кабел по външния периметър на площта за косене. Този сигнал се захранва през зарядната станция. Ако вали дъжд или акумулаторната батерия се изпразни по време на косене, косачката робот iMOW® се връща самостоятелно до зарядната станция и отново зарежда батерията си. Благодарение на интелигентната си система на зареждане косачката робот iMOW® решава сама, дали е необходимо експресно зареждане, тъй като предстои косене или батерията може да бъде заредена при нормален режим, което съответно я щади. Зарядната станция може да бъде позиционирана както в рамките на тревната площ, така и извън нея.

 • Апарат за мулчиране Zoom
  Апарат за мулчиране

  Стабилният нож за мулчиране на косачката робот STIHL iMOW® се грижи и при по-висока трева за прецизно окосена площ. Посоката му на въртене се променя автоматично при всяко спиране на ножа. Така остриетата на автоматичната косачка се износват равномерно. Ножът за мулчиране заедно с диска за почистване се намират в апарат за мулчиране. Смяна на ножа може да се извърши без помощта на инструмент.

 • Преместено връщане към зарядната станция Zoom
  Преместено връщане към зарядната станция

  Заводските настройки са направени така, че връщането на косачката робот iMOW® към зарядната станция да се извършва покрай ограничителния кабел. По желание, респ. в зависимост от особеностите на външния периметър на площта за косене косачката робот iMOW® може да се връща до зарядната си станция и изместена на различно разстояние от ограничителния кабел.

 • Изваждаща се конзола за управление Zoom
  Изваждаща се конзола за управление

  Конзолата за управление с интегриран и ярък дисплей при всички косачки роботи STIHL iMOW® служи за лесно регулиране, ръчно управление и бърза индикация на информации за уреда. Чрез контрастното изобразяване използването е възможно и при силна слънчева светлина. Конзолата е вградена в корпуса на автоматичната косачка и за по-удобно управление може да бъде и извадена.

 • Мобилен достъп през апликация Zoom
  Мобилен достъп през апликация

  Апликацията iMOW® прави от косачката робот STIHL iMOW® самостоятелна система "умна градина". Нейното интуитивно меню може да бъде стартирано през смартфон или таблет и така много свързани с косенето настройки да бъдат извършени не директно от уреда, а и когато сте в движение. Безплатното приложение iMOW®* предлага в реално време информация за централните функции и работни данни. Чрез интерактивния план за косене за всеки ден се задават времеви отрязъци, през които косачката робот iMOW® работи и зарежда батерията си гъвкаво и самостоятелно. Благодарение на вградения сензор за дъжд и получаването онлайн на метеорологични прогнози автоматичната косачка работи само при подходящи атмосферни условия. В случай, че косачката робот iMOW® въпреки това трябва да коси при валежи, чувствителността на сензора може да бъде регулирана или той да бъде изключен. С помощта на GPS локализация може освен това да се разбере актуалното й местоположение, както и да се определи желана зона, която трябва да бъде окосена с предимство в определено време.

  * Техническите предпоставки за използване на апликацията iMOW® ще намерите на: https://web.imow.stihl.com/systems

 • Задвижване на косачките роботи iMOW® Zoom
  Задвижване на косачките роботи iMOW®

  Косачките роботи STIHL iMOW® разполагат със задвижване, с което могат да косят и хълмисти терени с не променящо се високо качество. Автоматичните косачки от серия RMI 6 при това се справят с поддръжката на тревни площи с наклон до 45%.

 • Adaptive Slope Speed Zoom
  Adaptive Slope Speed

  С помощта на функцията Adaptive Slope Speed косачката робот STIHL iMOW® адаптира скоростта си на неравен терен. Вграденият сензор за наклон анализира постоянно наклона на автоматичната косачка робот и синхронизира нейното движение напред.

 • Динамичен план за косене Zoom
  Динамичен план за косене

  Чрез интерактивния план за косене на косачката робот STIHL iMOW® за всеки ден могат да се задават индивидуални времеви отрязъци, през които уредът да може да работи. В рамките на тези активни периоди автоматичната косачка сама се ориентира, кога е най-подходящо да се коси тревата за постигане на оптимален резултат. В случай че тя прекъсне косенето заради дъжд, по-късно самостоятелно го наваксва в рамките на този времеви отрязък. Динамичният план за косене може да бъде стартиран и управляван през конзолата за управление или удобно през апликацията iMOW®*.

  * Техническите предпоставки за използване на приложението iMOW® ще намерите на: https://web.imow.stihl.com/systems

 • Колела с гуми с грайфери Zoom
  Колела с гуми с грайфери

  Колелата с гуми с грайфери с плавен ход се грижат за това, косачката робот STIHL iMOW® да се придвижва напред още по-прецизно – особено по хълмисти тревни площи с наклон до 45% и по-гъста трева. Гумите с грайфери на автоматичната косачка са самопочистващи се.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

RMI 632 PC

Принадлежности

  • Набор за инсталация L Zoom
   Набор за инсталация L

   С набора за инсталация L можете да подготвите по-голяма площ за работа на косачката робот STIHL iMOW®. С него се определя външния периметър за използване на автоматичната косачка. Наборът L се състои от 400 м ограничителен кабел (диаметър 2,3 мм), 375 бр. фиксиращи щифтове и 7 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • Набор за инсталация S Zoom
   Набор за инсталация S

   С набора за инсталация S можете да подготвите по-малки тревни площи за успешна работа на косачката робот STIHL iMow. С него се определя външният периметър за използване на автоматичната косачка. Наборът S се състои от 150 м ограничителен кабел (диаметър 2,3 мм), 150 бр. фиксиращи щифтове и 3 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • AFN 075 Фиксиращи щифтове Zoom
   AFN 075 Фиксиращи щифтове

   Фиксиращите щифтове са основна принадлежност за работата на косачките роботи iMOW® на STIHL. Те служат за закрепване на ограничителния кабел по края на работната площ, която ще третирате. Опаковката съдържа 75 бр.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • ARB 501 Ограничителен кабел Zoom
   ARB 501 Ограничителен кабел

   Ограничителният кабел определя работната зона на косачката робот STIHL iMOW®. Ролката на ARB 501 съдържа 500 м. Кабелът е с дебелина 3,4 мм и е подходящ за инсталиране на роботизирана косачка.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • ADV 010 Съединители за кабел Zoom
   ADV 010 Съединители за кабел

   Съединителите за кабел може да се купят като основна принадлежност за работата на косачката робот STIHL iMOW®. Те служат за свързване на няколко сегмента на ограничителния кабел. Една опаковка съдържа 10 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • AVS 100 Тежки предни колела Zoom
   AVS 100 Тежки предни колела

   Тежките предни колела дават възможност на косачката робот STIHL iMOW® за безопасна употреба на много хълмист терен. Промененото разпределение на тежестта подобрява спирането на автоматичната косачка на наклонени равнини.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • ART 240 Колела с грайфери Zoom
   ART 240 Колела с грайфери

   Двете задвижващи колела със специален профил дават възможност за по-добра проходимост по неравни терени на косачките роботи STIHL iMOW® от серия RMI 6.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

  • AIP 602 Защитен сенник Zoom
   AIP 602 Защитен сенник

   Защитният сенник е опционално допълнение за зарядната станция iMOW®. Той предпазва косачката робот iMOW® от серии 4, 5 и 6 в позиция паркиране от силни слънчеви лъчи и замърсяване.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2021 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon bg / el / hr / ro / sr 7.10.2021 г.