Директен избор на продукт: Косачки роботи iMOW®

RMI 422

Компактна, умна косачка робот с функция мулчиране

Информация

Ако искате да косите малки до средно големи тревни площи напълно автоматично, косачката робот STIHL iMOW® RMI 422 е практично решение. Нейният апарат за мулчиране се захранва от вградена литиво-йонна акумулаторна батерия. При мулчиране височината на тревата винаги се скъсява малко, така че много фините частички трева се разпределят равномерно по окосения участък и като тор отново връщат на почвата ценните хранителни вещества, в следствие на което тревата е гъста и здрава. С помощта на многостепенната настройка на височината на косене тревата се скъсява точно до желаната от Вас височина, благодарение на Adaptive Slope Speed дори и на неравен терен с наклони до 35 %. Нейният здрав капак предпазва iMOW® от неблагоприятни атмосферни условия и препятствия. Вградените сензори регистрират контакта с обект и предприемат промяна в посоката на движение на косачката робот iMOW®. Компактният уред се настройва и организира лесно посредством панела за управление. Чрез интерактивния план за косене за всеки ден могат да се задават времеви отрязъци, през които автоматичната косачка да може да работи. В рамките на тези активни периоди уредът сам се ориентира, кога е най-подходящо да се коси тревата за постигане на оптимален резултат.

За инсталиране е необходим набор за инсталация. Косачките роботи iMOW® на STIHL спазват всички валидни стандарти за безопасност. Въпреки това трябва да се има предвид, че косачката робот iMOW® не е играчка. През времената на активност на косачката робот iMOW® външни лица, животни и особено деца не бива да се допускат в работната зона. Допълнителна информация ще намерите в инструкцията за експлоатация.

2 158,00 лв.*

Артикул

Цена

* Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Техн. данни

RMI 422

Техн. данни

Техн. данни Стойност
Работни обороти об/мин 4 450
Продължителност на косене (Ø на седмица) ч 16
Коеф. на неопределеност ниво на звуково налягане KpA dB(A) 2
Тегло на уреда кг 9
Измерено ниво на звукова мощност LWA [dB(A)] dB(A) 60
Макс. наклон % 35
Ширина на косене см 20
Макс. големина на тревната площ (до ок.) м² до 800
Акумулаторна батерия, тип литиево-йонна
Номинална мощност W 45
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB (A) 49

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Оборудване

RMI 422

Серийно оборудване

 • Пълна защита Zoom
  Пълна защита

  ЗАТРУДНЯВА КРАЖБАТА НА УРЕДА: Косачката робот STIHL iMOW® е оборудвана с различни сензори. Тя спира, щом някой опита, да я повдигне по време на косене. Освен това автоматичната косачка може да бъде защитена посредством PIN код. Ако я настроите така, че да може да се управлява само след въвеждане на PIN код, тя ще бъде защитена от неправомерно ползване от чужди лица. При всички модели с буквата "C" в обозначението косачката робот iMOW® може да бъде локализирана и с помощта на безплатната апликация iMOW®* през смартфон или таблет посредством GPS.

  * Техническите предпоставки за използване на приложението iMOW® ще намерите на: https://web.imow.stihl.com/systems

 • Ярък светодиоден дисплей Zoom
  Ярък светодиоден дисплей

  УДОБНО УПРАВЛЕНИЕ: Панелът за управление е интегриран в корпуса на косачката робот STIHL iMOW® и разполага със светодиоден дисплей с голям формат. Посредством дисплея можете както да извършвате интуитивно всички настройки на автоматичната косачка, така и да преглеждате всичките ѝ функции и експлоатационни характеристики. Благодарение на контрастното и ярко изобразяване използването на дисплея е възможно и при силна слънчева светлина.

 • Подвижен капак Zoom
  Подвижен капак

  ПРЕДПАЗВА ОТ ПРЕПЯТСТВИЯ И НЕБЛАГОПРИЯТНИ АТМОСФЕРНИ УСЛОВИЯ: Ако по време на автоматичното косене косачката робот iMOW® се удари в препятствие, интегрираните в подвижния капак сензори разпознават съприкосновението с обекта по тревната площ и инициират промяна в посоката на движение. Благодарение на здравия материал, от който е изработен капака, косачката робот iMOW® е добре защитена и от неблагоприятни атмосферни условия.

 • Окомплектовка Zoom
  Окомплектовка

  В окомплектовката на косачката робот STIHL iMOW® са включени: един уред, една зарядна станция, четири колчета за закрепване в почвата, както и един шаблон iMOW® Ruler като помощно средство за прокарване на ограничителния кабел. За инсталиране на косачката робот iMOW® е необходим допълнително набор за инсталация.

 • Зарядна станция Zoom
  Зарядна станция

  Зарядната станция е част от окомплектовката на косачката робот STIHL iMOW®. Тя е домът на косачката робот и служи за зареждане на нейната акумулаторна батерия. Тя също така е изходната точка за всяко косене. При движение автоматичната косачка се ориентира по сигнала, изпращан от ограничителния кабел по външния периметър на площта за косене. Този сигнал се захранва през зарядната станция. Ако вали дъжд или акумулаторната батерия се изпразни по време на косене, косачката робот iMOW® се връща самостоятелно до зарядната станция и отново зарежда батерията си. Благодарение на интелигентната си система на зареждане косачката робот iMOW® решава сама, дали е необходимо експресно зареждане, тъй като предстои косене или батерията може да бъде заредена при нормален режим, което съответно я щади. Зарядната станция може да бъде позиционирана както в рамките на тревната площ, така и извън нея.

 • Апарат за мулчиране Zoom
  Апарат за мулчиране

  Стабилният нож за мулчиране на косачката робот STIHL iMOW® се грижи и при по-висока трева за прецизно окосена площ. Посоката му на въртене се променя автоматично при всяко спиране на ножа. Така остриетата на автоматичната косачка се износват равномерно. Ножът за мулчиране заедно с диска за почистване се намират в апарат за мулчиране. Смяна на ножа може да се извърши без помощта на инструмент.

 • Преместено връщане към зарядната станция Zoom
  Преместено връщане към зарядната станция

  Заводските настройки са направени така, че връщането на косачката робот iMOW® към зарядната станция да се извършва покрай ограничителния кабел. По желание, респ. в зависимост от особеностите на външния периметър на площта за косене косачката робот iMOW® може да се връща до зарядната си станция и изместена на различно разстояние от ограничителния кабел.

 • Панел за управление Zoom
  Панел за управление

  Панелът за управление с вграден и ярък дисплей при всички косачки роботи STIHL iMOW® служи за лесна настройка и бързо показване данните на уреда. Чрез контрастното изобразяване е възможно използването му и при силна слънчева светлина. Панелът е позициониран в корпуса на автоматичните косачки.

 • Задвижване на косачката робот iMOW® Zoom
  Задвижване на косачката робот iMOW®

  Косачките роботи STIHL iMOW® разполагат със задвижване, с което и по хълмисти терени косят с не променящо се високо качество. RMI 422 се справя с наклони до 35 %, останалите автоматични косачки от серия RMI 4 преодоляват площи с наклон до 40 %.

 • ADAPTIVE SLOPE SPEED Zoom
  ADAPTIVE SLOPE SPEED

  С помощта на функцията Adaptive Slope Speed косачката робот STIHL iMOW® адаптира скоростта си на неравен терен. Вграденият сензор за наклон анализира постоянно наклона на автоматичната косачка робот и синхронизира нейното движение напред.

 • Динамичен план за косене Zoom
  Динамичен план за косене

  Чрез интерактивния план за косене на косачката робот STIHL iMOW® за всеки ден могат да се задават индивидуални времеви отрязъци, през които уредът да може да работи. В рамките на тези активни периоди автоматичната косачка сама се ориентира, кога е най-подходящо да се коси тревата за постигане на оптимален резултат. В случай че тя прекъсне косенето заради дъжд, по-късно самостоятелно го наваксва в рамките на този времеви отрязък. Динамичният план за косене може да бъде стартиран и управляван през панела за управление.

 • Колела с гуми с грайфери Zoom
  Колела с гуми с грайфери

  ОСИГУРЯВАТ ПРЕЦИЗНО ПРИДВИЖВАНЕ ПО ТЕРЕНА: По хълмисти тревни площи и при трудни условия тези колела подобряват тягата на Вашата косачка робот. Независимо дали теренът е с наклон или с гъста или мокра трева, благодарение на колелата с гуми с грайфери с плавен ход косачката робот iMOW® се придвижва прецизно напред. Освен това гумите с грайфери на автоматичната косачка се самопочистват.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Принадлежности

RMI 422

Принадлежности

  • ARB 151 Ограничителен кабел Zoom
   ARB 151 Ограничителен кабел

   Ограничителният кабел определя работната зона на косачката робот STIHL iMOW®. Ролката на ARB 151 съдържа 150 м. Кабелът е с дебелина 2,3 мм и е подходящ за инсталиране на роботизирана косачка.

  Артикул

  Цена
  • Ограничителен кабел ARB 151.1 141,23 лв.*

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • AKM 100 - модул за малки площи Zoom
   AKM 100 - модул за малки площи

   При по-малки площи за косене с дължина на кабела по-малка от 80 м заедно с ограничителния кабел трябва да бъде инсталирана и допълнителната принадлежност AKM 100.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • Набор за инсталация S Zoom
   Набор за инсталация S

   С набора за инсталация S можете да подготвите по-малки тревни площи за успешна работа на косачката робот STIHL iMow. С него се определя външният периметър за използване на автоматичната косачка. Наборът S се състои от 150 м ограничителен кабел (диаметър 2,3 мм), 150 бр. фиксиращи щифтове и 3 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • Набор за инсталация L Zoom
   Набор за инсталация L

   С набора за инсталация L можете да подготвите по-голяма площ за работа на косачката робот STIHL iMOW®. С него се определя външния периметър за използване на автоматичната косачка. Наборът L се състои от 400 м ограничителен кабел (диаметър 2,3 мм), 375 бр. фиксиращи щифтове и 7 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • AFN 075 Фиксиращи щифтове Zoom
   AFN 075 Фиксиращи щифтове

   Фиксиращите щифтове са основна принадлежност за работата на косачките роботи iMOW® на STIHL. Те служат за закрепване на ограничителния кабел по края на работната площ, която ще третирате. Опаковката съдържа 75 бр.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • ARB 501 Ограничителен кабел Zoom
   ARB 501 Ограничителен кабел

   Ограничителният кабел определя работната зона на косачката робот STIHL iMOW®. Ролката на ARB 501 съдържа 500 м. Кабелът е с дебелина 3,4 мм и е подходящ за инсталиране на роботизирана косачка.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • ADV 010 Съединители за кабел Zoom
   ADV 010 Съединители за кабел

   Съединителите за кабел може да се купят като основна принадлежност за работата на косачката робот STIHL iMOW®. Те служат за свързване на няколко сегмента на ограничителния кабел. Една опаковка съдържа 10 бр. съединители за кабел.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • ADO 401 Зарядна станция Zoom
   ADO 401 Зарядна станция

   Зарядна станция за косачки роботи STIHL iMOW® от серия RMI 4. Тук автоматичната косачка паркира и зарежда отново акумулаторната си батерия, когато не коси. Зарядната станция може да се поставя както в рамките на тревната площ, така и извън нея.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • AVS 100 Тежки предни колела Zoom
   AVS 100 Тежки предни колела

   Тежките предни колела дават възможност на косачката робот STIHL iMOW® за безопасна употреба на много хълмист терен. Промененото разпределение на тежестта подобрява спирането на автоматичната косачка на наклонени равнини.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • ART 220 Колела с грайфери Zoom
   ART 220 Колела с грайфери

   Двете задвижващи колела със специален профил дават възможност за по-добра проходимост по неравни терени на косачките роботи STIHL iMOW® от серия RMI 4.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

  • AIP 602 Защитен сенник Zoom
   AIP 602 Защитен сенник

   Защитният сенник е опционално допълнение за зарядната станция iMOW®. Той предпазва косачката робот iMOW® от серии 4, 5 и 6 в позиция паркиране от силни слънчеви лъчи и замърсяване.

  Артикул

  Цена

  * Препоръчителна редовна цена с ДДС, валидна през 2022 г.

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

Документация

Инструкции за употреба

Езици Дата Линк
manual icon bg / el / hr / ro / sr 8.6.2022 г.